Social, Stiri Brasov

Un personal trainer poate câștiga 10.000 de lei pe lună. De ce trebuie să alegi un antrenor personal

În medie, un antrenor personal de fitness poate câștiga 3.000 de lei pe lună. „Se poate ajunge și la un salariu de 10.000 de lei lunar, dar pentru asta ai nevoie de perseverență, pasiune și promovare. Important e să nu vezi din meseria asta doar partea financiară, ci și frumusețea ei, pentru că lucrezi cu oameni“, ne-a mărturisit Vlad Dorobăț, personal trainer.

Vlad este personal trainer din 2017. A început să meargă la sala de fitness din clasa a zecea, însă în acea perioadă s-a gândit la profesia de personal trainer doar sub formă de fantezie. „Când am împlinit 26 de ani, m-am trezit și am zis, trebuie să fac ceva. Am lucrat la început ca inspector de cadastru, apoi am revenit la pasiunea mea, fitness-ul. La început nu aveam calificare și nici nu eram așa de bine făcut, cum au pretenția angajatorii. I-am propus patronului să mă angajeze, dar a refuzat. Am plecat, și după câțiva pași m-am întors și i-am propus să lucrez pe gratis. Mi-am dat seama că trebuie să încep de undeva. Singura experiență pe care o aveam, era pe mine, asta dobândită într-o perioadă de opt ani“, ne-a mărturisit Vlad.

Înainte de a deveni personal trainer, Vlad a investit aproximativ opt ani în propriul corp, cu abonamente la sală, cu suplimente, și cu o alimentație specifică. „Perseverența și disciplina au fost importante. Ca să îmi iau calificarea de personal trainer am investit 2.300 de lei, iar după o lună eram personal trainer. Cred că nu aplic nici 1% din ce am învățat acolo. Aveam proprile principii testate pe mine“, ne-a împărtășit antrenorul.

Salariul unui personal trainer poate ajunge și la 10.000 de lei pe lună

Când vine vorba de câștig, un antrenor de fitness depinde de lunile anului. „Sunt luni în care caștigi mai bine, altele în care câștigi mai prost. De exemplu, luna decembrie e slabă pentru că vin sărbătorile și oamenii sunt preocupați cu altceva. Și vara este uneori slab, asta pentru că este perioada concediilor. Într-o lună bună poți să faci 3.000 de lei. Poți ajunge să câștigi și 10.000 de lei pe lună, dar pentru asta ai nevoie de multă muncă și promovare, depinde de tine“, ne-a mărturisit Vlad.

Cine apelează la un personal trainer?

La un personal trainer, apelează în primul rând, persoana care își permite. Un abonament lunar la sală, care implică și instruirea unui antrenor personal, poate ajunge până la 600 de lei. Vlad spune că diferența dintre coordonarea pe care ți-o dă un personal trainer și fitness-ul dezorganizat, este vizibilă. „Rezultatele sunt mult mai rapide atunci când ești instruit în privința asta, mai ales că diferă de la o persoană la alta. Ce i se potrivește unuia, poate la celălat nu funcționează. La sală, vin majoritatea oamenilor complexați de prorpiul corp. E important să fii așa cum te simți tu bine. Până la urmă de ce facem asta, ca sa fim mai fericiți și să ne simțim mai bine, nu? Tu trebuie să te cunoști pe tine și să te accepți așa cum ești“, a spus Vlad.

Body, mind & soul

Acestea sunt principile după care se ghidează Vlad Dorobăț. Are un blog pe care postează articole despre nutriție, exerciții și antrenamente. „Oamenii trebuie să înțeleagă că moderația și echilibrul reprezintă secretul unei vieți sănătoase. Dacă vrei să ai un corp extrem, trebuie să faci lucruri extreme, dar nu e sănătos.

Personal trainer-ul ne spune că prin perseverența și educația pe care o realizezi cu tine însuți la sală, începi să ai mai multă încredere în tine, iar asta o poți aplica în viața de zi cu zi. „Frumusețea e să reușești să faci schimbarea asta în oameni. E mult mai satisfăcătoare. Te plictisești uneori de exerciții la sală, dar de reacțiile oamenilior, atunci când reușesc, nu te plictisești niciodată“, a spus zâmbind Vlad.

Când l-am întrebat ce îl atrage la o femeie, având în vedere că este personal trainer și se ocupă de modelarea corpurilor, ne-a surprins cu următorul răspuns „abilitatea de a rămâne copil, inteligența, și să aiba o față frumoasă, la corp pot lucra eu, nu e o problemă, dar să nu se afle în extreme“.

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*