Imobiliare, Stiri Brasov

Un spaniol s-a angajat la un dezvoltator brașovean pentru că „aici salariile în domeniu sunt mai mari decât în Spania”

Tatian Diaconu, CEO-ul Ceetrus România (fostul Immochan), a afirmat în cadrul conferinței #Repatriot, care a avut loc sâmbătă la Brașov, că românii din diaspora au mai multe sensibilități când vine vorba de întoarcerea în țară. El a povestit că a încercat să repatrieze muncitorii din construcții din Italia și Spania pentru a-i aduce la Brașov. „Avem salarii de 1.200 – 1.500 de euro în acest moment pe anumite domenii de competență, adică mai mult decât se plătește în sudul Italiei, în Spania sau în Portugalia. Din păcate, oamenii au frici și nu se grăbesc să se întoarcă. Ei spun că vin și lucrează aici șase luni, iar dacă apare o criză angajatorul scapă de ei urgent și nu îi ajută în niciun fel. Asta am putea să o reglăm prin contracte de muncă pe termen mediu, de cinci ani, de exemplu”. Alte sensibilități ale românilor plecați în afara țării sunt sistemul educației și al sănătății. „Acest lucru s-ar putea rezolva în cadrul unor discuții ample cu fatorii de decizie din domeniu”. Diaconu a mai spus că pe șantierul din Brașov „avem un spaniol care a preferat să vină să lucreze aici pentru că obține mai mulți bani decât în țara sa”.

CEO-ul Ceetrus România a spus că în urmă cu cinci ani, la întoarcerea sa în țară, „prietenii mi-au spus că sunt prostul proștilor”. „Tu bei cafeaua în Paris, vezi o lume civilizată și alegi să te întorci aici. E clar că ești prostul proștilor”, a povestit sursa citată.

RePatriot, proiect de repatriere prin antreprenoriat al Fundației Romanian Business Leaders, este o platformă de inspirație, consiliere și informație, care își propune să faciliteze accesul românilor din străinătate la oportunitățile  din țară.

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*