După tragedia din Italia, Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a anunţat că nici unul dintre podurile de pe drumurile naţionale nu prezintă risc iminent de colapsare, deoarece există o monitorizare permanentă. Reprezentanții CNAIR au precizat că acolo unde se constată agravarea situației, se ia inclusiv măsura închiderii și devierii circulației pe alte rute. Este și cazul unui pasaj de pe vechea ocolitoare a Brașovului, mai exact de pe Drumul CET-ului, unde o porțiune dintr-un trotuar s-a dărâmat, astfel că circulația a fost restricționată la 3,5 tone. Pasajul ar urma să fie reabilitat sau chiar reconstruit din temelii de către Primăria Brașov care a preluat acest sector de drum în administrare, după ce s-a dat în folosință noua ocolitoare.
Pe drumurile naționale care traversează județul Brașov, conform datelor Direcției Regionale de Drumuri Brașov, sunt 146 de poduri (în lungime de peste 10.000 de metri). Dintre acestea, 8 sunt administrate de către primării, iar restul, de Secția de Drumuri Naționale Brașov.
Revizia podurilor se face la 6 luni
„Potrivit normativelor în vigoare, revizia podurilor se face la intervale de 6 luni, dar și mai devreme, dacă situația o cere. Această revizie este efectuată de echipe de specialiști ai CNAIR, iar rezultatele sunt înscrise într-un raport privind starea generală a infrastructurii rutiere din România”, susţin reprezentanţii CNAIR, prin intermediul unui comunicat.
Aceştia au precizat că atunci când la revizie se constată că există degradări complexe, se comandă, pe bază de contract, o expertiză tehnică efectuată de experți privați. „Pentru nu se creea confuzii trebuie să precizăm că intervalul pentru lucrări de întreținere periodică este cuprins între 10 și 15 ani iar intervalul pentru reabilitarea sau reparația capitală este cuprins 35-50 ani, în funcție de evaluările tehnice”, zu precizat reprezentanții CNAIR.