Social, Stiri Brasov

Firmele au început să caute angajați și în rândul persoanelor cu dizabilități: „E ok să fii diferit!”

Aflați în căutare de personal, agenții economici brașoveni și-au extins cercetprile și spre persoanele cu dizabilități. Un lanț de supermarketuri din Brașov a afișat un anunț prin care le solicită persoanelor cu dizabilități să se reîncadreze în muncă, mizând pe sloganul „e ok să fii diferit”.

Angajatorii s-au îndreptat spre această categorie după ce au realizat că bazinul de angajare s-a restrâns foarte mult în ultimii ani.

Potrivit legii privind protectia si promovarea drepturilor persoanelor cu handicap nr. 448/2006 persoanele cu dizabilitati sunt acele persoane carora, din cauza unor afectiuni fizice, mentale sau senzoriale le lipsesc abilitatile de a desfasura in mod normal activitati cotidiene, necesitand masuri de protectie in sprijinul recuperarii, integrarii si incluziunii sociale. De dispozitiile prezentei legi beneficiaza copiii si adulții cu handicap, cetateni romani, cetateni ai altor state sau apatrizi, pe perioada in care au, conform legii, domiciliul ori resedinta in Romania.

Articolul 74, alineatul 1, din Legea 448 din 2006 prevede faptul ca persoanele cu handicap au dreptul sa li se creeze toate conditiile pentru a-si alege si exercita profesia, meseria sau ocupatia, pentru a dobandi si mentine un loc de munca, precum si pentru a promova profesional. Persoanele cu handicap pot fi încadrate in munca conform pregatirii lor profesionale si capacitatii de munca, atestate prin certificatul de incadrare in grad de handicap, emis de comisiile de evaluare de la nivel judetean sau al sectoarelor municipiului Bucuresti.

In acelasi timp, autoritatile si institutiile publice, persoanele juridice, publice sau private, care au cel putin 50 de angajati, au obligatia de a angaja persoane cu handicap intr-un procent de cel putin 4% din numarul total de angaja?i.

La incadrarea in munca a persoanelor cu dizabilitati verificarea aptitudinilor profesionale se realizeaza printr-o perioada de proba la angajare, platita, de cel putin 45 de zile lucratoare, conform art. 83, litera d) din legea 448/2006 actualizata.

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

Un comentariu

  1. GOGONATA MARIUS IRINEL

    Și eu sunt persoana cu dizabilități și as dori sa ma integrez în societate și pe piața muncii

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*