Social, Stiri Brasov

Un brașovean a mers pe jos până la București cu scopul de a strânge bani pentru o familie nevoiașă

Alexandru Guraliuc a luat la pas miercuri, drumul spre București. Obiectivul a fost strângerea unei sume de bani pentru o mamă care locuiește cu cei cinci copii ai săi, într-o baracă. Alexandru a colaborat cu Fundația „Bucuria Darului” pentru a găsi familiei un apartament pentru care aceasta să nu fie nevoită să plătească chiria. Însă pentru a mobila apartamentul mai este nevoie de încă un efort. Astfel Alexandru și-a propus să strângă 100 de lei pe fiecare kilometru parcurs, în total 160 de km. „Ăsta a fost conceptul de la care am pornit, oamenii care sunt bivoitori să ajute, pot dona și bunuri, ne-ar fi de mare folos“, a spus Alexandru.

Drumul pe care l-a parcus Alexandru până la București a durat aproximativ trei zile. A înnoptat la Câmpina, iar aseară era în drum spre Aeroportul Otopeni. Când l-am întrebat cum se descurcă pe această vreme toridă până în București, ne-a spus că e greu, dar nu contează atâta timp cât poate să ajute prin efortul depus. Acțiunea sa este benevolă.

Acesta are un grup pe Facebook care se numește „Un pic mai buni“. Aici, cei care sunt interesați să ajute diferite cauze, pot discuta cu el, pentru a găsi soluții împreună sau pentru a dona. „Am un grup restrâns format din oamenii apropriați, care ne ajută în astfel de cazuri. Sunt mereu aceiași. Pe de o parte știu că am cu cine am de-a face. Pe de altă parte oamenii sunt în general reticenți atunci când vine vorba să doneze bani, pentru că nu sunt siguri unde ajung aceștia. E important ca lumea să înțeleagă ceea ce facem“, ne-a împărășit Alexandru.

Inițiativa de a merge pe jos până la București se află la „prima ediție“. „E prima dată când mă gândesc la așa ceva. Cel mai greu mi-a fost atunci când am mers prin zone fără pic de umbră. Dar când ai un astfel de scop, nu mai simți“, ne-a mărturist Alexandru.

Există și un eveniment pe Facebook care promovează inițiativa lui. „Un nou început!“ are următoarea descriere. „În mod normal o mamă nu ar trebui să crească singură 5 copii. Nici să trăiască într-o cameră minusculă, cu baie la comun ducând grija zilei de mâine. Cu atât mai puțin să muncească pe brânci doar pentru a putea să-și plătească chiria. Și totuși, astfel de cazuri există, iar doamna Stela este unul dintre ele. Dar există și o speranță în toate acestea. Astăzi am aflat că cei de la Fundație îi pot ajuta cu o locuință cu mult mai mare decât cea pe care o au acum cu baie și bucătărie. Sunt destul de multe lucruri de pus la punct la noua locuință și din acest motiv ne-am gândit la un eveniment pentru ei: “Un nou inceput” l-am numit, în fapt, o calatorie simbolică pe jos (15-18 August) Brașov -Bucuresti, călatorie care sperăm sa îi ajute pe ei. 160 km în care rezistența va fi pusă la încercare. Un drum care sperăm să strângă pentru fiecare km străbătut, suma de 100 de lei. Un start de la care doamna Stela va putea să îndrăznească să viseze ca destinul copiilor ei să fie altul, un pic mai bun și mai liniștit.
Primul pas e cel mai greu. Rămân în schimb 160 km. Contribuie și tu!“.

Alexandru a ținut la curent membrii grupului său „Un pic mai buni“ cu fiecare zonă în care s-a deplasat.

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*