Stiri Brasov, Turism

Turiștii au plătit 316 milioane de lei pe cazări în hotelurile și pensiunile din Brașov

Hotelurile, pensiunile, cabanele şi motelurile din Municipiul Bucureşti şi din judeţele Constanţa şi Braşov au avut anul trecut o cifră de afaceri cumulată de peste 2,5 miliarde de lei, adică aproape jumătate din rulajul tuturor companiilor care au unităţi de cazare pe plan local, arată o analiză făcută pe baza datelor de la Registrul Comerţului. A fost luat în calcul doar companiile cu cod CAEN 55. Numai unitățile de cazare din Brașov au avut afaceri de 316 milioane de lei, sub cele din București – 1,431 miliarde de lei și Constanța – 515 milioane de lei.

Doar companiile din sectorul hotelier din Capitală aduc 27% din businessul total al unui sector care a ajuns anul trecut la un rulaj de peste 5,7 miliarde de lei.

În total, anul trecut au funcţionat peste 7.700 de companii în domeniile hoteluri şi alte facilităţi de cazare (cod CAEN 5510), facilităţi de cazare pentru vacanţe şi perioade de scurtă durată (5520), parcuri pentru rulote, campinguri şi tabere (5530) şi alte servicii de cazare (5590).

Însă, chiar dacă analizăm doar sectorul hotelurilor, ponderea Bucureştiului şi a judeţelor Constanţa şi Braşov se păstrează, acestea fiind de altfel şi zonele care atrag şi cei mai mulţi turişti. În plus, acestea au atras

de-a lungul timpului, alături de judeţe precum Cluj sau Timiş, cei mai mulţi investitori, ceea ce a generat şi investiţii în domeniul hotelier, în principal în hoteluri cu mai mult de trei stele.

Anul trecut, Capitala a atras peste 2 milioane de turişti, fiind urmată în clasament de Braşov cu 1,26 milioane de turişti şi Constanţa cu un număr similar de turişti. Anul trecut, România a înregistrat peste 12 milioane de sosiri ale turiştilor români şi străini.

Judeţul Constanţa, care adună cea mai mare parte a staţiunilor româneşti de la Marea Neagră, a atras cei mai mulţi investitori în hoteluri, astfel că în această regiune erau anul trecut 324 de hoteluri, ceea ce reprezintă 20% din totalul acestui tip de unităţi de cazare din România, arată datele de la Institutul Naţional de Statistică (INS).

Constanţa este pe primul loc în topul celor importante judeţe în funcţie de numărul de hoteluri, fiind urmată de judeţul Braşov şi de municipiul Bucureşti, care aveau anul trecut 124 de astfel de unităţi de cazare fiecare. Astfel, în municipiul Bucureşti, judeţul Constanţa şi în judeţul Braşov sunt 42% din cele 1.577 de hoteluri din România.

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

Un comentariu

  1. Pingback: Revista presei - turism ( săptămâna 10-16 august) - iVisit.ro

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*