Social, Stiri Brasov

Peste 15 milioane de lei din bani europeni pentru modernizarea și dotarea urgențelor și policlinicilor mai multor spitale din județul Brașov

Mai multe unități sanitare din județul Brașov ar urma să beneficieze de investiții cu bani europeni, cel puțin în ceea ce privește dotarea și reabilitarea unităților de primiri urgențe și policlinicile. Sumele ar urma să fie accesate de către Ministerul Sănătății prin Programul Operațional Regional 2014 – 2020, iar cofinanțările să fie asigurate de către Consiliul Județean Brașov. În ceea ce privește secțiile de urgență, de lucrări și modernizări prin acest program vor beneficia atât unitatea de primiri urgențe de la Spitalul Județean, cât și cele de la Spitalul de Copii și de la Spitalul Municipal din Făgăraș. Valoarea eligibilă a proiectului este de 11,59 milioane de lei, iar în cadrul acestuia vor putea fi finanțate și lucrările și dotarea unor heliporturi. În ceea ce privește dotarea și reabilitarea policlinicilor, valoarea estimată a proiectului este de 5,21 de milioane de lei și ar urma să beneficieze de investiții sau echipamente noi ambulatoriile de la Spitalul Județean, Maternitate, Spitalul de Copii și de la Spitalele municipale din Codlea, Săcele și Făgăraș.

În cazul ambelor proiecte, 70% din bani vor fi asigurați din bani europeni prin Fondul European de Dezvoltare Regională, restul banilor fiind asigurați în proporție de 28% de la Ministerul Sănătății și 2% de către Consiliul Județean sau de către unitățile administrativ-teritoriale care au în subordine unități sanitare. În ultima ședință de plen, aleșii Brașovului au aprobat sumele necesare pentru asigurarea acestor cofinanțări.

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*