Social, Stiri Brasov, Turism

Râșnovul, promovat de către jurnaliștii francezi drept o „escapadă incredibilă“ de reîntoarcere în anul 1200

Sursa: http://www.transylvaniabeyond.com/rasnov/

Publicația franceză Le Petit Journal pune orașul Râșnov pe lista prioritară a destinațiilor turistice. Aceasta le prezintă cititorilor săi motivele pentru care un oraș istoric din inima României poate fi o „escapadă incredibilă“. Oportunitatea de „reîntoarcere în anul 1200“, îi atrage pe francezi la Râșnov.

Le Petit Journal a publicat, astăzi, un articol despre orașul Râșnov, prin care își invită publicul să îl viziteze pentru a putea descoperi istoria din anul 1200. Le sunt prezentate francezilor atât informații geografice, istorice, arhitecturale, cât și posibilități de a admira peisaje deosebite. „Vederea din cetate este uluitoare: în vremea bună se pot vedea Munții Postăvarul, Bucegi, Piatra Craiului și chiar Fagaraș“, susțin francezii în articol.

Sursa: http://www.panacomp.net/rasnov/

„Pentru o ultimă escapadă înainte de sărbători, echipa noastră își dorește ca voi să călătoriți într-o nouă eră, unde parii și sulițele combat injuriile, unde era necesar să sapi pentru apă și unde ocupațiile successive și raporturile de forțe i-au obligat pe locuitori să lupte pentru libertatea lor. Un martor încă așteaptă să vă spună aceste povești din timpuri uitate, acesta este orașul Râșnov. Vino cu noi să descoperi orașul incredibil“, așa își încep francezii articolul.

Sursa: http://romaniatourism.com/castles-fortresses-romania-rasnov-fortress.html

 Viața la Râșnov în 1400

Orașul Râșnov reprezintă o bogată oază de istorie pentru turiștii săi. Asta îl face pe străin să vină să bată la pas străzile Râșnovului. În articolul francez este povestit modul de trai al locuitorilor din 1400, cât și traseele prezente în acea perioadă. „O intrare este spre turnul pentagonal, construit cu un sistem de apărare numit «Barbacan», care are două tipuri de guri: guri de tragere cu arme de foc de calibru foarte mic și guri de aruncare. Pe aceste guri se arunca cu apă fiartă, smoală și bolovani. Un alt punct turistic interesant este  Turnul Slăninilor, unde localnicii își depozitau carnea la care aveau acces doar o dată pe săptămână pentru a-și face aprovizionarea“, prezintă Le Petit Journal.

În cadrul articolului este menționată și comuna Bran, însă doar ca punct de reper.

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*