Economic, Stiri Brasov

Angajatorii sunt dispuşi să ofere salarii cu până la 15% mai mari în acest an pentru atragerea talentelor

Companiile se pregătesc în acest an să le plătească salarii cu până la 15% mai mari angajaţilor din vânzări, HR, IT, producţie şi marketing, în condiţiile în care un pachet salarial competitiv este considerat cel mai important factor în atragerea de talente de top, arată studiul Randstad HR Trends, România 2018.

Companiile din sectorul calculatoarelor / serviciilor software / internetului sunt cele mai dispuse să facă acest lucru, urmate de companiile din B2B & producţie.

În acest an, mai mult de două treimi dintre companiile intervievate (71%) intenţionează să facă angajări pentru posturi permanente, iar 47% au în plan să recruteze angajaţi pentru posturi temporare. Este de aşteptat ca majoritatea noilor angajări să fie făcute pentru departamentele de vânzări, producţie şi IT.

Majoritatea respondenţilor (94%) se confruntă cu lipsa de calificare a candidaţilor. Lipsa experienţei în industrie şi a abilităţilor soft (comunicarea, munca în echipă şi managementul echipelor) sunt cele mai frecvente bariere identificate de companii în procesul de căutare a candidaţilor potriviţi.

În aceste condiţii, un pachet salarial competitiv este considerat cel mai important factor în atragerea de talente de top de către 74% dintre angajatorii chestionaţi, urmat îndeaproape de un bun echilibru între viaţa profesională şi viaţa personală şi un nivel ridicat de siguranţă a locului de muncă. Elemente soft, precum un brand puternic de angajator şi o misiune clară, cu un scop profund, sunt, de asemenea, apreciate ca fiind importante de peste 35% dintre respondenţi.

Barierele principale pe care le întâlnesc companiile în procesul de căutare a talentelor sunt lipsa de experienţă în industrie, a abilităţilor soft şi educaţionale specifice, precum şi experienţa de lucru insuficientă. Aproape 53% dintre respondenţi le oferă angajaţilor programe de formare, ca soluţie la lipsa de calificare a acestora.

Majoritatea respondenţilor dispuşi să mărească pachetul salarial pentru a atrage talente spun că sunt gata să ofere un salariu cu până la 15% mai mare.

Studiul arată că 34% dintre companii au planuri active de a angaja persoane sub 25 de ani şi doar 28% dintre companii caută studenţi. De asemenea, este de aşteptat ca numărul maxim de angajări în 2018 să aibă loc în departamentele de vânzări şi producţie.

În procesul de recrutare, referinţele angajaţilor reprezintă sursa cea mai eficientă de a găsi talente (56,6%), în timp ce interviurile faţă în faţă reprezintă cea mai obişnuită practică utiliziată.

Pe de altă parte, mai mult de jumătate dintre respondenţi consideră că rata fluctuaţiei de personal în companiile lor este mai mare comparativ cu anul precedent. Cele mai importante motive pentru schimbarea locului de muncă sunt ofertele mai bune (62,3%), mai multe oportunităţi de avansare în carieră în altă parte (34%) sau dorinţa de a urma o carieră diferită (31,6%).

Studiul Randstad HR Trends, România 2018 a fost realizat în perioada martie-mai 2018, pe baza unui chestionar la care au răspuns 244 de factori de decizie şi manageri de HR din diverse industrii din România.

Grupul Randstad este specializat în soluţii în domeniul serviciilor flexibile de muncă şi resurse umane, cu 38.331 de angajaţi corporativi şi 4.858 de sucursale şi locaţii Inhouse în 39 de ţări din întreaga lume. În 2017, compania a generat venituri de 23,3 miliarde de euro. Randstad a fost fondată în 1960 şi are sediul în Diemen, Olanda.

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*