Social, Stiri Brasov

Un antreprenor elen a vândut într-un an, la Brașov, produse tradiționale grecești de 50.000 de euro

Georgios Bagropoulos și-a deschis, anul trecut, pe strada De Mijloc, un magazin cu produse tradiționale grecești. Investiția l-a costat nu mai puțin de 30.000 de euro. El împreună cu soția sa au vândut în primul an de activitate, produse de aproximativ 50.000 de euro. „Am luat decizia să facem import cu măsline și ulei din Grecia, pentru că produsele de acest tip din România nu au aceeași calitate ca la noi acasă. De ce să nu se bucure și brașoveanul de calitatea reală a produselor grecești?“ a declarat antreprenorul.

În 2017 a fost deschis magazinul meLadaki prin care antreprenorul voia să aducă pe piața brașoveană produse tradiționale grecești de calitate superioară. „La noi în magazin sunt aceleași produse pe care le puteți găsi și în magazinele din Grecia, deci marfa noastră nu face parte din categoria de export. Le dăm oamenilor să guste, ca să se convingă de acest lucru. Ne-am dorit să schimbăm mentalitatea din România cu privire la raportul preț-calitate. Pentru noi, calitatatea contează!”, ne-a mărturist grecul.

Afacerea a pornit de la ideea regăsirii gustului original al uleiului de măsline din Grecia pe piața românească, însă magazinul pune la dispoziție o paletă largă de produse grecești. Clienții pot cumpăra vinuri specifice anumitor zone din această țară, brânzeturi, produse cosmetice dar și produse de panificație, proaspăt scoase din cuptor. „Colaborăm cu producători, dar și cu furnizori din Grecia, care vin o dată pe săptămână sau la două săptămâni. Am fost foarte stricți atunci când ne-am ales frunizorii pentru că o parte din produsele noastre sunt perisabile și este mai dificil, mai ales că ne dorim să servim clientului produse proaspete“, susține antreprenorul.

 

Magazinul este destinat publicului larg, nu doar populației elene

„Atunci când am deschis magazinul nu ne-am gândit în exclusivitate la populația elenă din Brașov, ci la brașoveni în general. Sunt mulți care își petrec vacanțele în Grecia și care mai doresc să rămână oarecum legați de gustul pe care l-au întâlnit acolo. De aceea ne dorim ca atunci când ne trec pragul, clienții să se simtă ca într-o căsuță din Grecia“ susțin cei doi soți. La acest magazin vin oameni care sunt interesați de sănăntate, care înțeleg raportul preț-calitate și care vor să găsească produse de specialitate. Antreprenorul colaborează și cu restaurantele cu specific grecesc din Brașov, pentru diferite tipuri de produse, în special vinuri și brânzeturi.

 

„Așteptăm feedback indiferent de rezultat“, susține soția antreprenorului

„Prezentăm cu drag produsele noastre clienților și le spunem exact ce găsesc în ele. Îi întrebăm dacă le place și ce anume și-ar mai dori să găsească la noi. Mulți clienți ne recomandă produsele și prietenilor“, ne-a spus entuziastmată soția antreprenorului.

„Acum facem planul pentru viitor. Vrem să introducem mai multe produse aici și să dezvoltăm partea de specialități și produse din carne de pește;  solicitarea este foarte mare în această direcție“, susține Georgios Bagropoulos.

Antreprenorul ne-a spus că până sfârșitul lunii august își dorește să deschidă și un magazin online pentru distribuirea produselor sale.

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*