Economic, Stiri Brasov

Ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat: „Anul viitor vor fi peste 30.000 de aplicanţi la Start Up Nation“

Stefan Radu Oprea, Ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat a venit astăzi la Braşov la o întâlnire cu antreprenorii braşoveni, organizată la Prefectură. Ministrul le-a vorbit afaceriştilor din Braşov despre oportunităţile de finanţare din 2018, pe care Ministerul le are derulare, dar mai ales despre Programul Start Up Nation.

Ministrul a anunţat în premieră la Braşov că în 13 august, de la ora 10.00, va deveni activă pe site-ul www.aippimm.ro aplicaţia de înscriere în cadrul Programului Naţional Multianual de Microindustrializare 2018, un program care este derulat de către Ministerul Mediului de Afaceri, Comerţului şi Antreprenoriatului, care înseamnă 450000 lei finanţare, cu 10% cofinanţare. Pe 20 august se va deschide apelul pentru Servicii şi Comerţ, creşterea capacităţilor comerciale în aceste domenii, 250.000 lei maximum de finanţare.

„Românii vor să se facă antreprenori“

Românii vor să se facă antreprenori. Faptul că 19.000 au aplicat în 2017 mă face să gândesc că vor fi peste 30.000 de aplicanţi anul acesta. Deja aţi văzut în sală că există încredere în program, din partea furnizorilor şi beneficiarilor. Peste 6500 de beneficiari au avut anul trecut acces la finanţare. Afacerile produc şi lucrul acesta este important, dacă există încredere. Producţia este cel mai solicitat domeniu apoi industrile creative şi apoi IT-ul, în termeni de indicatori pe care i-am urmărit în program“, a declarat Ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat.

Aproape 5.000.000 de euro este suma decontată la Brașov pentru Programul Strat Up Nation, în 2017. Potrivit informațiilor disponibile la Agenția pentru Întreprinderi Mici și Mijlocii, Atragere de Investiții și Promovare a Exportului Brașov, institutia responsabila la nivel local de acest program, din totalul de contracte de finanțare care au fost semnate, au fost depuse 254 de cereri pentru plata / decontare, din care au fost făcute plăți pentru 126, în valoare de 20.708.620,82 lei. La nivelul întregii țări au fost aprobate 8444 proiecte și efectuate plăți / deconturi pentru mai bine de 6500 dintre ele.

Statul a finanțat cu aproape 5.000.000 de euro firmele înființate la Brașov prin Programul Start Up Nation

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*