Social, Stiri Brasov

Maternitatea va avea prima clădire „verde“ din Brașov, cu o investiție de aproape 27.000.000 de lei

Un nou șantier se va deschide la Maternitatea Brașov în acest an. Corpul de șapte etaje intră în reparații capitale și va fi prima clădire „verde“ din Brașov, cu lifturi exterioare spectaculoase. Practic, Brașovul va avea prima clădire complet eficientizată energetic, în anul 2020, promit autoritățile. Construită în 1986, clădirea adăpostește Urgențele, Blocul Operator secția de ATI și saloane vechi, cu baie pe hol.

Energie din celule solare

Consiliul Județean a accesat fonduri europene pentru eficentizarea energetică a acestui corp de clădire, dar și a celui care face legătura între clădirea veche a Maternității, proaspăt dată în folosință în acest an, după ce a fost renovată complet cu bani de la Banca Mondială. Clădirea va fi eficientizată energetic și va avea două lifturi exterioare, pentru cadrele medicale, pacienți și transportul de materiale.

„Acest corp de clădire va beneficia de intervenție totală. Sunt lucrări de foarte mare amploare atât pe exteriorul clădirii, având în vedere că  aceste fonduri europene sunt date în principal pentru eficientizarea energetică, deci reducerea consumului energetic, cât și la interior. Vom avea surpriza să vedem prima unitate spitalicească care va beneficia de resurse energetice ecologice. Pe acoprișul clădrii vor exista celule soalre care vor asigura resursele energetice pentru întregul corp de clădire. Clădirea va fi anvelopată, iar tâmplărirea de lemn și metal va fi înlocuită integral, astfel încât ambele corpuri să beneficieze de resurse de energie suplimentare. Arhitectura va fi spectaculoasă, mai ales că sunt prevăzute două lifturi exterioare, care vor asigura transportul cadrelor medicale, al pacienților și al unor materiale. Va exista și o scară exterioară, astfel încât să ne aliniem regulilor de evacuare prevăzute în caz de urgență, așa cum cere legea și Inpsectoratul pentru Situații de Urgență“, a declarat Mihai Pascu, managerul proiectului. Mai mult, la intrarea în clădire va exista și o rampă de acces rulantă, pentru persoanele cu dizabilități.

Numărul de paturi, redus la jumătate

Consiliul Județean se pregătește să lanseze licitația pentru lucrările de modernizare a corpului de șapte etaje al Maternității Brașov. Între timp, conducerea Maternității trebuie să găsească soluții pentru evacuarea clădirii și mutarea activității în corpul proaspăt renovat. Pe perioada lucrărilor, numărul de paturi va fi redus la jumătate. În prezent, clădirea asigură funcționarea a 103 paturi. „Consider că după aceste lucrări în cadrul Maternității din Brașov vom dispune de toate condițiile necesare, la concurență cu orice unitate medicală privată. Sperăm ca luna ianuarie 2020 să fie termenul la care vom inaugura această unitate medicală“, a declarat Adrian Veștea, președintele Consiliului Județean Brașov.

Valoarea totală a proiectului este de 26.552.919,96 lei, din care 15.486.938,18 lei reprezintă finanțare nerambursabilă din FEDR. Perioada de implementare a proiectului este de 43 de luni, iar termenul de finalizare este stabilit pentru data de 31.01.2020.

Cum va fi organizată Maternitatea odată cu redeschiderea clădirii modernizate. În total, vor fi 285 de paturi de spitalizare

 

 

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

Un comentariu

  1. Pingback: Lucrări de 23,44 milioane de lei pentru a transforma clădirea Maternității în primul spital verde din Brașov - Biz Brasov

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*