Stiri Brasov, Turism

Vremea rea a alungat turiștii din pensiunile Brașovului

Vremea ploioasă din luna iulie a condus la o scădere a numărului de turişti din principalele destinaţii de vacanţă frecventate de români, în ciuda faptului că iulie reprezintă una dintre cele mai importante luni atât pentru turismul din zona montană, cât şi pentru cel din zona litoralului.

„Activitatea turistică din zona Bran-Moeciu-Fundata din luna iulie a scăzut cu 70% faţă de aceeaşi lună a anului precedent. Acest lucru s-a întâmplat din cauza vremii în condiţiile în care multe dintre rezervări au fost anulate“, a spus Laurenţiu Drăgan, directorul executiv al Asociaţiei Bran-Moeciu-Fundata, care monitorizează 350 de unităţi de cazare şi 1.500 de locaţii clasificate ca fiind de turism, situate în zona Bran-Moeciu-Fundata.

Managerul a adăugat faptul că pe lângă turiştii care au anulat rezervările mai sunt şi persoane care au ocupat camera rezervată, dar au scurtat sejurul, ceea ce a adus cele mai mari pierderi pentru proprietarii de pensiuni.

„Unii au venit, dar au scurtat sejurul, adică au făcut rezervare pentru un pachet de şapte zile şi stăteau doar două zile. În acest caz au fost înregistrate cele mai mari pierderi.“

Astfel, proprietarii de pensiuni, atât de la munte cât şi de la mare, susţin că 10% din turiştii care aveau camera rezervate au renunţat la acestea din cauza ploilor.

De asemenea, reprezentanţi ai pensiunilor Lucica din Buşteni şi Dana din Predeal au observat că aproximativ 10% din clienţii care au avut rezervări au renunţat la ele, chiar dacă au pierdut banii plătiţi sub formă de avans.

„O cifră exactă nu ştiu să dau, dar cred că circa 10% dintre turişti tot au renunţat la a mai ocupa camera. Sperăm ca din luna august să îşi revină şi vremea şi să îşi revină şi turismul“, a spus un angajat al pensiunii Lucica din Buşteni.

Pe de altă parte, vremea constituie o problemă majoră şi pentru cei care vor să plece în concediu, dar nu ştiu unde, pentru că „este greu să prinzi două-trei zile fără nicio ploaie“, povesteşte Roxana.

„Am sunat luni la o cabană de pe lângă Avrig să rezerv o cameră pentru weekend. Prima întrebare a fost «Veniţi şi dacă plouă, da? Că lumea sună, rezervă şi apoi ne trezim în weekend că nu mai vin din cauza vremi. Noi ţinem camerele pentru ei şi rămânem cu ele goale». Am promis că venim şi dacă plouă. Vara asta oricum cred că este greu să prinzi două-trei zile fără nicio ploaie“, a spus Roxana, turist.

Scăderea activităţii turismului din cauza vremii în luna iulie vine în condiţiile în care lunile de vară sunt alese de către români pentru vacanţe, atât pe malul mării, cât şi în staţiunile montane. De exemplu, Braşovul a rămas în topul destinaţiilor turistice, anul trecut înregistrând un număr de peste 1 milion de turişti, arată datele Direcţiei Judeţene de Statistică Braşov.

Astfel, în 2017 Braşovul a atras un număr total de turişti de 1,2 milioane, dintre care un milion de români, iar restul străini. Un număr similar de turişti a fost înregistrat şi de judeţul Constanţa, mai arată datele de la Institutul Naţional de Statistică (INS).

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

Un comentariu

  1. o fi vremea de vina, dar mai ales soseaua f f f f proasta dintre Cristian si Bran !

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*