Social, Stiri Brasov

Vremea rea a scăzut vânzările teraselor din Centrul Istoric la jumătate

Ploile abundente din această vară au scăzut vânzările teraselor din Centrul Istoric cu până la 50%. Asta susțin administratorii de baruri și pub-uri, care se plâng că vremea rea i-a alungat pe turiști. 

Afaceriștii din centru spun că acest sezon este cel mai slab din ultimii ani și că prognozele pozitive anunțate de meteorologi pentru această toamnă nu îi vor determina să recupereze pierderile înregistrate în ultimele săptămâni. „În comparaţie cu anul trecut vânzările au scăzut la jumătate, mai ales că noi avem terasa pe o străduță adiacentă din centru. În sezon, majoritatea clienților sunt turişti, care aduc și cele mai multe vânzări, dar nici braşoveanului nu îi vine să iasă din casă când plouă. De exemplu, dacă anul trecut puteai să vinzi două limonade unei singure persoane, acum poate îşi ia doar o cafea. Pot să vă spun că, într-o zi ploioasă, vânzările scad la jumătate“, s-a plâns administratorul unei terase din Centrul Braşovului.

Și opsătarii de la terase susțin că veniturile le-au scăzut. „În primul rând, banii sunt mai puţini, este o scădere mult mai mare faţă de anul trecut“, a spus ospătarul unei terase din centru. La fel și magazinele de suveniruri, care se tem că vor rămâne cu marfa nevândută. „Localnicii nu cumpără la fel de mult ca turiştii, așa că ne-am gândit să oferim promoții, în speranța că vom atrage și alt tip de cumpărători“, a zis vânzătoarea unui magazin de suveniruri.

Turiștii, în schimb, vor ca patronii de baruri să găsească alternative la distracția de pe terase, atunci când vremea e urâtă. „Dacă nu te poţi bucura de soare, măcar te poţi bucura de răcoare, că tot vii la munte. Vremea de afară nu ne-a influenţat atunci când am dorit să mergem la o terasă, dar ar fi bine ca atunci când intrăm într-un bar din centru să existe promoții gen Happy Hour sau mai mult divertisment“, a spus un turist din București.

 

 

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*