Stiri Brasov

Primăria Brașov a câștigat procesul cu investitorii de la fostul ștrand din Noua

Primăria Brașov a câștigat procesul cu cele două firme care au făcut investiții la Aquapark în Noua, care au cerut în instanță să le fie plătite despăgubiri estimate la peste 8.000.000 de lei. Fostul ștrand zace acum în paragină, iar ultima dată a funcționat în 2013, fiind subînchiriat unei alte firme, care apoi l-a închis. La rândul său, municipalitatea a cerut în instanță rezilierea contractului de concesionare a terenului de aproape 4 hectare.

Litigiul a început acum 7 ani, când firmele care administrau parcul acvatic, Cesland SRL şi Cesconstruct SRL, din Constanţa, au dat în judecată Primăria Braşov pentru recuperarea investiţiilor realizate pe terenul dat în concesiune în 2007, cu o suprafață de 3,5 hectare. Cei doi investitori au cerut Primăriei în instanţă suma de aproximativ 8.000.000 de lei.

Astfel, după câştigarea acestui proces, Primăria Braşov a dat la rândul său Aquapark în judecată pentru rezilierea contractului de concesiune valabil pe o perioadă de 20 de ani. În cazul în care va câștiga și acest al doilea proces, Primăria Brașov se gândește să realizeze o serie de investiţii pe terenul fostului ștrand. „După ce va fi finalizat acest proces, Consiliul Local va lua o decizie cu privire la destinaţia acestui teren.  O variantă poate fi bază sportivă, poate tot un parc acvatic sau ştrand“, a declarat Sorin Toarcea, purtătorul de cuvânt al Primăriei Municipiului Brașov.

Aquapark Braşov a fost deschis în 2007, fiind administrat de către cele două firme, Cesland şi Cesconstruct. În 2012, cele două companii au închiriat afacerea unei alte firme, care după aproape un an l-a închis.

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*