Stiri Brasov, Timp liber

Parc de 3,7 milioane de euro în incinta fostelor ruine ale fabricii Rulmentul și zonă de agrement cu poligon pentru cicliști de 5 milioane de euro, La Iepure

Primăria Brașov va cere Uniunii Europene o finanțare nerambursabilă în vederea reconversiei urbane a două zone abandonate din municipiu. Prima dintre acestea se află în incinta fostei platforme industriale Rulmentul, unde pe lângă parcul tehnologic proiectat în vechile hale, edilii vor să amenajeze și un parc pe o suprafață de 10.900 de metri pătrați. Valoarea totală a proiectului este estimată la suma de 3,7 milioane de euro, iar finanțarea nerambursabilă obținută ar putea fi de cel mult 98%, proiectul fiind conturat împreună cu specialiștii Băncii Mondiale, cu care Primăria a semnat un contract de asistență tehnică acum patru luni. Terenul propus pentru reamenajare a făcut parte din paltforma industrială fiind utilizat ca zonă de traversare a spațiului dintre halele de producție.

Un alt proiect de reconversie urbană pentru care Brașovul va cere fonduri nerambursabile de la Uniunea Europeană este și cel de realizare a unui spațiu multifuncțional de recreere și sport în zona barajului de La Iepure. În conformitate cu proiectul prezentat de către specialiștii de la Banca Mondială, valoarea totală a investiției este estimată la 5 milioane de euro, iar noua zonă de agrement va fi construită pe o suprafață de 13.500 de mp. În acest perimetru vor fi amenajate mai multe terenuri de sport, locuri de joacă, dar și o zonă de conduită în trafic pentru tinerii bicicliști, unde vor fi simulate condiții de trafic reale, astfel ca bicicliștii să aibă posibilitatea să învețe și să experimenteze în deplină siguranță modul de conduită al unui ciclist în trafic.

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

Un comentariu

  1. Pingback: Peste 150.000 de lei pentru a proiecta o zonă de recreere și sport modernă în zona „La Iepure” - Biz Brasov

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*