Specialiștii Băncii Mondiale au realizat un sondaj în rândul românilor cu privire la tendința de migrație către Brașov. Sondajul a fost realizat în cadrul acordului de asistență tehnică pe următorii trei ani semnat de Bancă cu Primăria Brașov, acum patru luni, în vederea implementării proiectelor de dezvoltare urbană ale municipiului și zonei metropolitane.
Dacă, până acum, Brașovul atrăgea în special locuitori din zona Moldovei, tendința a început să se schimbe și chiar și români care locuiesc în Transilvania s-au declarat interesați să se mute la Brașov. „Brașovul are o imagine foarte bună în rândul românilor, iar în conformitate cu rezultatul acestui sondaj, o treime dintre români ar fi dispuși să se mute în Brașov. Vorbim în special de tineri, cu studii superioare și care au venituri peste medie. La nivel teoretic, cei mai mulți care ar dori să se mute în Brașov sunt din Hunedoara. De asemenea, sunt și români din zone tradiționale precum Moldova care ar vrea să vină la Brașov, dar și persoane din Sud, cum ar fi din Călărași, Mehedinți, Dolj, dar și din Alba”, a precizat Marius Cristea, reprezentant al Băncii Mondiale.
De ce s-ar muta la Brașov?
Un aspect esențial pentru români în decizia de a se muta la Brașov este că orașul de la poalele Tâmpei are o calitate a vieții peste medie, lucru confirmat și de alte sondaje realizate recent de alte instituții. „Într-un alt sondaj pe care l-am realizat acum patru ani, Brașovul era pe locul al IV-lea în topul preferințelor pentru cei care ar fi dorit să se mute din actualul lor oraș de domiciliu”, a explicat oficialul Băncii Mondiale. De asemenea, alți români ar vrea să se muteîn Brașov pentru a fi mai aproape de pârtiile de schi, dar și pentru a avea un loc de muncă mai bun.