Economic, Stiri Brasov

Schaeffler, cea mai mare companie de pe piața de mașini, echipamente și utilaje. Elmas se află pe locul 10 în top

Companiile din piaţa de maşini, echipamente şi utilaje sunt controlate în general de entităţi din afara ţării, iar anul trecut exporturile au determinat o creştere a afacerilor.

În total, cele mai mari zece companii care activează pe această piaţă au rulat în 2017 afaceri de peste 6,5 miliarde de lei, în creştere cu aproape 30% faţă de anul anterior, scrie zf.ro.

Compania Schaeffler România, subsidiară locală a grupului german Schaeffler cu afaceri globale de peste 14 mld. euro şi aproape 90.000 de angajaţi, a ajuns anul trecut la aproape 4.400 de angajaţi în fabrica de rulmenţi din Cristian, judeţul Braşov, şi intenţionează să recruteze în continuare oameni.

Prezentă în Braşov de mai bine de un deceniu, Schaeffler România este una dintre cele mai mari unităţi de producţie dintre cele 170 de locaţii ale grupului german Schaeffler din întreaga lume.

În prezent, compania deţine în Braşov 6 hale de producţie, un centru de inginerie şi un centru de formare şi reconversie profesională, bazându-se pe un număr de peste 4.600 de angajaţi, recrutaţi atât din judeţul Braşov, cât şi din judeţele învecinate.

Compania americană Timken a investit anul trecut 60 de milioane de dolari în cea de-a doua fabrică din Ploieşti, Timken Prahova, care se întinde pe o suprafaţă de 15.000 de metri pătraţi şi va realiza o producţie anuală de 1,4 milioane de rulmenţi.

În fabrică lucrau în acel moment aproximativ 50 de persoane, dar până în anul 2018 personalul companiei se va mări cu încă 70 de angajaţi, au mai precizat oficialii companiei Timken.

Rulmenţii care vor fi produşi în noua fabrică sunt de dimensiuni medii, iar producţia anuală pentru anul 2018, când fabrica va funcţiona la capacitate maximă, va fi de 1,4 milioane de rulmenţi.

Printre cele mai mari afaceri antreprenoriale din Braşov se numără şi producătorul de echipamente de ridicat Elmas.

Principalul acţionar al companiei Elmas este omul de afaceri Marton Geza, restul titlurilor fiind deţinute de alte persoane fizice.

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*