Economic, Stiri Brasov

Angajatorii din domeniul auto din Brașov au ajuns să caute și oameni fără studii pe salarii de 2.200 de lei brut

Un anunţ de angajare pentru operatori producţie în industria auto publicat de compania de recrutare Lugera arată cât de mult şi-au redus companiile pretenţiile când vine vorba de recrutarea unui nou candidat. Singurele cerinţe trecute în anunţ sunt „disponibilitate de a lucra în trei schimburi şi minim 8 clase“, în timp ce oferta angajatorului include tichete de masă, tichete cadou, dar şi o primă de 10% de două ori pe an.

Cerinţele impuse de companii au scăzut drastic, experienţa în domeniu şi abilităţile necesare pentru a executa diferite activităţi au fost înlocuite doar cu disponibilitatea angajatului de a lucra în schimburi şi studiile minime de 8 clase.

Angajatorii nu se mai feresc să ofere informaţii legate de salariile pe care le oferă, astfel că jobul de operator producţie este remunerat cu 1.900 – 2.200 de lei brut. Potrivit informaţiilor din anunţ firma este din judeţul Braşov.

Potrivit rezultatelor unui studiu anual realizat de firma de recrutare Aims, deşi producătorii din zona componentelor auto acodă bonusuri şi beneficii, în zona de producţie, fluctuaţia de personal cea mai ridicată se înregistrează în primele trei luni de la angajare (32% din totalul plecărilor).

Industria prelucrătoare, cel mai mare angajator din economie cu peste 1,1 milioane de salariaţi şi al doilea sector la cifra de afaceri, după comerţ, a înregistrat în 2017 un salariu mediu net de 2.148 de lei în creştere cu 14% faţă de 2016, dar cu aproape 200 de lei sub media pe economie.

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*