Stiri Brasov

Proiect: Parcare auto de 1.000 de locuri în zona Stadionului Municipal. Cei care vin în oraș pot lăsa mașina, după care se pot urca în autobuzele RATBV

Municipalitatea braşoveană are în plan amenajarea în zona Stadionului Municipal a unui „park&ride”,  în care cei care au treabă să lase maşina personală şi să urce în autobuzele RATBV. Deocamdată, proiectul este în faza de  pregătire a documentaţiei, Primăria lansând în acest sens licitaţia pentru întocmirea studiului de fezabilitate şi a altor documentaţii tehnice. Valoarea contractului este estimată la 135.051 lei, fără TVA, adică 151.950 lei, cu tot cu TVA, iar consultantul desemnat câştigător va trebui să termine documentaţia în 45 de zile.
Terenul identificat pentru realizarea amenajări are o suprafaţă de 10.000 mp, şi se află la capătul de linie de la Stadionul Municipal, la intersecţia dintre şoseaua Cristianului şi Calea Făgăraşului
Conform anunţului licitaţiei, o astfel de amenajate ar permite reducerea semnificativă a traficului auto din oraş. „Peste 60% dintre oamenii care intră în Braşov prin această zonă din oraş, se îndreaptă spre Centru, condiţii în care acest «park&ride» ar trebui îi încurajeze să renunţe la transportul prin oraş, cu vehiculul personal, în favoarea transportului în comun. Proiectul acestei amenajări este complementare cu un pachet complex de măsuri care vizează creşterea calităţii sistemului de transport public şi încurajarea locuitorilor municipiului Braşov, să utilizeze transportul public în defavoarea transportului cu autovehiculele personale”, se arată în documentaţia aferentă licitaţiei.
Amenajarea de la Stadionul Municipal presupune realizarea unei parcări sub şi supraterane. Parcarea ar trebui să aibă o capacitate de aproximativ o mie de locuri, cu spaţii tehnice, două căi de acces la intrare şi două de ieşire şi zece spaţii funcţionale destinate utilizatorilor de maşini electrice şi hibride, scrie bzb.ro.

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

Un comentariu

  1. O initiativa salutara dar… mai e mult pana departe…

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*