Economic, Stiri Brasov

Guvernul decide azi concesiunea autostrăzii Comarnic – Brașov

Luna viitoare vor începe procedurile de atribuire şi dialogul competitiv cu investitorii pentru construirea Autostrăzii Ploieşti – Comarnic – Braşov, primul proiect în Parneriat Public – Privat (PPP) din România, a declarat joi premierul Viorica Dăncila

“Astăzi se discută într-o primă lectură studiul de fundamentare pentru Autostrada Ploieşti – Comarnic – Braşov, unul dintre proiectele strategice de investiţii decis a se realiza în proiect Parteneriat Public – Privat. Este primul proiect PPP demarat în România şi în luna august vor începe procedurile de atribuire şi dialogul competitiv cu investitorii”, a declarat premierul Viorica Dăncilă înaintea şedinţei de Guvern de joi, 17 iulie.

“Autostrada, în lungime de 115 kilometri, realizează legătura cu municipiul Braşov, unul dintre cele mai importante centre economice şi turistice ale ţării, traversând axa turistică Sinaia – Buşteni – Azuga – Predeal”, a adăugat premierul.

 

PPP, eşuat de trei ori

Autostrada Ploieşti – Braşov include secţiunea Comarnic – Braşov, pe care statul a încercat de trei ori să o construiască prin concesiune, însă fără succes. În octombrie 2017, Compania de Drumuri a semnat cu Alpenside contractul pentru construcţia lotului 5 din această secţiune, respectiv Râşnov – Cristian (Braşov).

La sfârşitul lunii mai, Guvernul Dăncilă a adoptat primul pachet de investiţii strategice, care vor fi realizate prin parteneriat public-privat. Acesta include, printre altele, autostrada Ploieşti – Comarnic – Braşov, autostrada Târgu Mureş – Târgu Neamţ – Iaşi – Ungheni şi autostrada Bucureşti – Craiova – Lugoj, de la Craiova şi ramificaţie spre Calafat.

 

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

Un comentariu

  1. In RO autostrazile se constuiesc cu… lingurita, altfel nu se explica cum de alte natii reusesc sa faca autostrazi in cateva luni si la noi, desi avem aceleasi dotari “telectuale” nu resuim sa trecem de SF-uri(studii de fezabilitate)…

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*