Economic, Stiri Brasov

Germanii de la Varta aduc proiecte noi la fabrica din Brașov și mizează pe dublarea numărului de angajați în următorii ani

Germanii de la Varta au anunțat că au pregătite 150 de milioane de euro pentru extinderea producției în toate fabricile pe care le dețin.

„Vom investi în extinderea capacității de producție în Ellwangen și extinderea celei de-a doua fabrici din Nördlingen. Am dezvoltat o poziție dominantă în soluțiile de baterii pentru căști, fiind singura sursă pentru mulți clienți. Cu a doua fabrică din Nördlingen le oferim acestor clienți siguranța unei noi facilități de producție”, a declarat Herbert Schein, CEO Varta, în presa germană.

Schein a explicat că producția foarte automatizată a dus la o reducere masivă a costurilor cu forța de muncă și că prefer să investească în Germania decât în afara ei. „Datorită gradului ridicat de automatizare, costurile variabile ale forței de muncă joacă, în cele din urmă, un rol din ce în ce mai mic. Preferăm să ne concentrăm pe promovarea inovațiilor și pentru a dezvolta cultura de a implementa inovațiile în fabricile noastre decât să ne axăm pe relocări de fabrici”.

În ceea ce privește fabrica de la Brașov, Schein a explicat că producția de baterii este aici încă în stadiu incipient. „Accentul se pune din nou pe automatizare, iar în lunile următoare vor fi implementate mai multe proiecte noi. În prezent, avem aproximativ 300 de angajați, dar pe termen mediu acest număr se va dubla”, a mai declarat CEO-ul Varta.

Producătorul german de baterii Varta Microbattery, care deţine fabrica din Braşov de la începutul anului 2014, a avut anul trecut o cifră de afaceri de peste 166,09 milioane de lei (aproximativ 36,90 milioane de euro), mai mult cu 26% faţă de anul anterior. Varta Microbattery a obţinut anul trecut un profit net de 5,31 milioane de lei (1,14 milioane de de euro), iar numărul mediu de angajaţi a crescut la 260, de la 129, câţi avea în  2016.

Varta Microbattery se află printre cei mai mari producători de baterii din lume, cu birouri în Germania, Franţa, România, Statele Unite ale Americii, precum şi în state din Asia (China, Japonia, Singapore, Taiwan şi Indonezia), potrivit datelor publicate pe site-ul companiei. Varta Microbattery a fost fondată în urmă cu 130 de ani, având sediul central în Ellwangen, Germania.
Compania Varta Microbattery are la nivel global 2.000 de angajaţi (dintre care 150 în departamentul de cercetare-dezvoltare), sucursale în peste 100 de ţări, iar centrele de dezvoltare ale grupului sunt în Europa, Asia şi SUA, potrivit site-ului companiei.

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

3 Comentarii

  1. Munteanu Ovidiu

    “Preferăm să ne concentrăm pe promovarea inovațiilor și pentru a dezvolta cultura de a implementa inovațiile în fabricile noastre decât să ne axăm pe relocări de fabrici”. Asta-i cheia succesului.

  2. Pingback: Varta investește peste 10 milioane de euro în extinderea producției de baterii pentru aparate auditive la Brașov. Jumătate din bani vin de la stat - Biz Brasov

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*