IT, Stiri Brasov

Afacerile Allview au scăzut pentru că firma brașoveană nu mai vrea să vândă telefoane ieftine

Scăderea abruptă a cifrei de afaceri a companiei Visual Fan (Allview) din Braşov de la 306 milioane de lei în 2016 la 157 milioane de lei în 2017 a fost provocată în principal de decizia companiei de a ieşi de pe segmentul smartphone-urilor ieftine, care se vindeau în cantităţi semnificative şi care aveau o contribuţie majoră la venituri, dar care nu mai corespundeau cu ambiţiile firmei de a se afirma în noi segmente, cu produse de o calitate mai bună.

„Decizia noastră a fost să nu mai producem smartphone-uri din gama entry, cu display-uri sub 5 inchi, care nu le ofereau clienţilor cea mai bună experienţă de utilizare. Am renunţat la acest segment ştiind că această decizie va avea un efect imediat: scăderea vânzărilor prin intermediul operatorilor de telefonie mobilă. Dar pe termen lung cred că vom avea de câştigat”, a explicat Lucian Peticilă, director general şi proprietar al Visual Fan.

Corecţia înregistrată de businessul companiei anul trecut a fost determinată, admite Peticilă, şi de „concurenţa puternică a multitudinii brand-urilor noi apărute pe piaţă”. Scăderea a fost brutală: după ce afacerile companiei au urcat de la 9 milioane de lei în 2011 la 306 milioane de lei în 2016, odată cu boomul extraordinar al vânzărilor de gadgeturi, rezultatul pe 2017 a fost o cifră de afaceri de 157 milioane de lei cu un profit net de 10 milioane de lei, un câştig de peste 3 ori mai mic în raport cu anul precedent. Compania din Braşov a avut în 2017 pe piaţa de smartphone-uri din România o cotă de 5-6% după numărul de unităţi vândute faţă de o cotă de 10 şi chiar 14-16% în unele luni din anii 2014-2015, au declarat surse din piaţă.

Compania din Braşov are totuşi câteva milioane de telefoane pe piaţă, a declarat şeful Allview. „Avem pe piaţă peste 2,5 milioane de dispozitive pentru care oferim garanţie”.

Întrebat care estimează că va fi cifra de afaceri din acest an, Lucian Peticilă a evitat să ofere cifre exacte, precizând doar că mizează pe o stabilizare a businessului la un nivel apropiat de cel din 2017.

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

Un comentariu

  1. Tihon Stefan

    “Avem pe piaţă peste 2,5 milioane de dispozitive pentru care oferim garanţie”…ce fel de “garantie”?Daca ti se strica telefonul sau tableta,tu (utilizatorul )esti de vina.Asa ca esti bun de plata,uita de garantie.Pai daca nu te pricepi sa utilizezi un asa dispozitiv destept…

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*