Locuri de munca, Stiri Brasov

Brașovul este al patrulea oraș după numărul anunțurilor online de recrutare de manageri. În unele cazuri, firmele susțin financiar stagiile de MBA

Companiile au publicat, în prima jumătate a acestui an, un număr de 5.340 de locuri de muncă pentru manageri şi specialişti din zona de senior level pe platforma de recrutare online eJobs.ro, numărul acestora fiind în creştere cu 34% faţă de perioada similară a anului anterior.

„În primul rând, a crescut, în ansamblu, numărul total de anunţuri postate de angajatori. Ştim cu toţii că anul acesta, cel puţin în prima lui jumătate, a fost extrem de activ în materie de recrutare. Sunt foarte multe oferte în piaţă pentru absolut toate categoriile profesionale. În principiu, traversăm o perioadă în care oricine îşi doreşte un loc de muncă îl poate obţine cu uşurinţă. Numai pe ejobs.ro sunt disponibile, în acest moment, aproape 40.000 de locuri de muncă în toată ţara şi în străinătate“, a explicat Bogdan Badea, CEO al eJobs România. Astfel, 13% din totalul joburilor disponibile în prezent pe platforma de recrutare eJobs sunt destinate managerilor, în ciuda faptului că, de regulă, pentru ocuparea acestor tipuri de poziţii, companiile plătesc de regulă firme de recrutare şi de executive search pentru a identifica cei mai buni candidaţi. Cele mai multe joburi pentru manageri sunt disponibile în sectoare precum IT/telecom, comerţ, construcţii, auto şi servicii financiare.

Bucureşti, Cluj-Napoca, Iaşi, Braşov şi Timişoara sunt oraşele cu cele mai multe anunţuri de angajare pentru manageri, iar fiecare anunţ de angajare din această categorie are, în medie, câte 50 de aplicanţi, potrivit datelor eJobs.

„În primă fază, creşterea numărului de oferte pentru manageri derivă firesc din creşterea numărului de locuri de muncă disponibile, în general. Apoi, faptul că în baza noastră de date sunt destul de mulţi candidaţi cu profil compatibil cu job-urile de manageri şi specialişti i-a determinat pe angajatori să se orienteze din ce în ce mai mult către platforma noastră de recrutare. Companiile sunt foarte atente şi îşi vor să fie prezente în toate locurile în care se află candidaţii pe care doresc să îi recruteze“, a mai spus Bogdan Badea.

În prezent, pe site-ul eJobs sunt active anunţuri deschise pentru job-uri precum director comercial, director de vânzări, Head of Digital, marketing manager, IT Manager sau HR Manager. „Într-adevăr, pentru poziţii-cheie, cum ar fi cele de CEO sau CFO, spre exemplu, mai ales în cazul companiilor mari, multinaţionale, se foloseşte preponderent expertiza head-hunterilor. Însă sunt foarte multe alte poziţii de management, middle şi chiar top management (în special pentru companiile medii sau din provincie) unde anunţurile postate pe platformele de recrutare încep să prindă tot mai mult teren. Motivul este cel menţionat anterior:  pe platformele de recrutare precum eJobs sunt foarte mulţi candidaţi care se potrivesc acestor profiluri profesionale“, a mai spus Bogdan Badea. El a mai spus că pachetele de beneficii oferite managerilor variază în funcţie de dimensiunea companiei şi de domeniul în care activează, însă printre cel mai frecvent întâlnite beneficii oferite managerilor se află maşina de serviciu, asigurarea medicală privată completă, pachet de relocare, atunci când este cazul, sau accesul la o serie de training-uri şi cursuri importante.

„În unele cazuri, compania susţine financiar stagiile de MBA sau EMBA ale acestor manageri“, a mai spus Bogdan Badea.

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*