Imobiliare, Stiri Brasov

Bellevue Residence, un proiect exclusivist de 30 de milioane de euro, a intrat în faliment

Dezvoltatorul proiectului rezidenţial Bellevue Residence din Braşov, situat pe dealul Warthe de unde poate fi admirat de sus centrul oraşului, Tâmpa şi chiar Ţara Bârsei, a intrat în faliment la jumătatea lunii aprilie, după șase ani în care s-a aflat în stare de insolvență, măsura fiind solicitată de Administrația Finanțelor Publice Brașov.

Proiectul format din aproape 150 de locuinţe de lux, care acum zece ani aveau preţuri între 120.000 şi 740.000 de euro, a fost realizat de firma Gabi’s Development, controlată de omul de afacaeri Gabi Stan.

Stan a făcut bani în anii ’90 dintr-o afacere de distribuţie, iar la începutul anilor 2000 a început să cumpere terenuri în zona centrală a Braşovului, unde a investit aproape 30 de milioane de euro într-un proiect imobiliar.

Potrivit datelor de pe site-ul Ministerului Finanţelor Publice, firma Gabi’s Development a încheiat anul 2017 cu datorii de 38,57 milioane de lei şi pierderi de 1,21 milioane de lei. Lucrările la ansamblul rezidenţial au fost finalizate în 2010, când vânzările şi preţurile din piaţa imobiliară aveau deja doi ani de scădere.

Potrivit lichidatorului CITR, filiala Brașov, în acest moment mai sunt de vânzare 26 de apartamente care vor fi scoase la vânzare. În momentul declanșării insolvenței, cel mai mare creditor al companiei era Alpha Bank, cu peste 8 milioane de euro de recuperat.

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

2 Comentarii

  1. Așa să fie cu toți cei care au distrus dealurile centrale ale Brașovului.

  2. baba gloaba

    Vai, vai. Si cit mustar de la shaorma avea pe camasa Gabi Stan, geniul financiar care bea Garone.
    Ce nenorocire.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*