Stiri Brasov, Turism

Bugetele de beneficii extrasalariale, folosite tot mai mult pentru vacanțe. Brașovul, printre orașele cele mai vizate

Angajaţii români cheltuiesc tot mai mult din bugetele de beneficii primite de la angajatori pentru achiziţia de servicii turistice, potrivit unei analize BenefitOnline.ro, platformă de beneficii extrasalariale, în ultimii trei ani volumul tranzacţiilor de acest tip crescând de 15 ori.

Până la finalul anului 2018, angajaţii vor cumpăra vacanţe în valoare de aproximativ 4 milioane de lei prin intermediul BenefitOnline.ro. În perioada estivală, valoarea tranzacţiilor realizate în secţiunea „Turism Intern” a platformei va depăşi 1,5 milioane de lei.

Anul trecut, angajaţii au realizat 12.300 de tranzacţii în secţiunea „Turism Intern”, cu o valoare totală de 2,4 milioane de lei, înregistrând o creştere de circa 15 ori faţă de 2014. Valoarea medie a unei tranzacţii realizate în 2017 în această categorie de beneficii a fost de 250 de lei.

„Angajaţii din platforma BenefitOnline.ro îşi cheltuiesc din ce în ce mai mult bugetele pe vacanţe în România, principalul argument fiind posibilitatea de a utiliza mai eficient bugetul de beneficii primit lunar de la angajator prin intermediul tichetelor de vacanţă, care beneficiază de un regim de taxare de doar 10%, reprezentând impozitul pe venit. Tichetele de vacanţă pot fi utilizate exclusiv pentru cazare sau pachete turistice pe teritoriul României”, spune Stelian Bogza, cofondator BenefitOnline.ro.

Principalele destinaţii au fost litoralul românesc (în special, staţiunile Mamaia şi Eforie), Valea Prahovei (cu precădere în oraşul Sinaia) şi Braşov sau Sibiu.

Cea mai scumpă vacanţă cumpărată de un angajat prin platforma BenefitOnline.ro a costat aproape 7.000 de lei şi a presupus un circuit, de familie, de 10 zile prin România.  Vacanţa a fost achitată integral din bugetul de beneficii extrasalariale primit de angajat cumulat în decursul unui an.

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

Un comentariu

  1. Pingback: Revista presei - turism (săptămâna 13 - 19 iulie) - iVisit.ro

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*