Economic, Stiri Brasov

Îndrăznește să crezi: Ratele la creditele ipotecare au crescut cu 25% de la venirea PSD la putere și vor continua să se majoreze

Indicele ROBOR la 3 luni, în funcţie de care se calculează costul creditelor de consum în lei cu dobândă variabilă, a stagnat şi vineri la valoarea de la 3,35%, cât înregistrase miercuri şi joi, reiese din datele Băncii Naţionale a României (BNR).

Indicele ROBOR la 6 luni, utilizat în calculul dobânzilor la creditele ipotecare în lei cu dobândă variabilă, a crescut, însă, uşor la valoarea de 3,47%, de la 3,46%. În decembrie 2016, momentul alegerilor care a adus la conducere un guvern populist și fără o idee clară despre ce înseamnă economie, ROBOR6M era de 1,05%. Cei care și-au contractat credite ipotecare se văd acum nevoiți să plătească o rată cu 25% mai mare, în condițiile unei inflații în continuă creștere.

 În schimb, indicele ROBOR la 9 luni, care reprezintă rata dobânzii plătită la creditele în lei atrase de către băncile comerciale de la alte bănci comerciale pentru o perioadă de nouă luni, a stagnat la 3,51%.

Iar indicele ROBOR la 12 luni a crescut, la 3,56%, de la 3,55%, cât înregistrase joi.

ROBOR reprezintă rata medie a dobânzii la care băncile româneşti se împrumută între ele în lei. Indicele se stabileşte zilnic ca medie aritmetică a cotaţiilor practicate de 10 bănci selectate de Banca Naţională.

 

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*