Social, Stiri Brasov

fwdBV #21: Cum s-a născut Paradisul Verde de la Brașov

Clădit de la zero, cu foarte multă muncă, micul magazin naturist deschis în 1996 s-a transformat într-o rețea care oferă acum o gamă largă de produse naturale, certificate ecologic.

Acum 22 de ani, câțiva tineri prieteni din Brașov, care adoptaseră stilul de viață vegetarian, s-au gândit că ar putea să își deschidă propria afacere prin care să vină și în sprijinul altor persoane care preferă această alimentație. Așa au deschis în 1996 primul magazin naturist de la poalele Tâmpei de unde puteai achiziționa atât suplimente alimentare, cât și alte produse naturale.

„La început, nimeni nu avea bani, pratic am clădit totul de la zero cu foarte multă muncă. Aveam aproximativ 100 de produse la vânzare, câteva ceaiuri, niște cereale, produse și semipreparate din soia”, își amintește Borbath Katalin, directorul general al Paradisului Verde. „Atunci nu prea erau pe piață produsele de acum, pe care le considerăm normale. Te bucurai de un orez alb mai de calitate, de o pâine integrală. Așa am început să comercializăm câteva remedii naturale, care erau practic alternativă la Plafarul din acele vremuri. Aduceam marfa din Ungaria, iar produsul cu care am crescut a fost soia texturată, chiar dacă la început unii au râs de noi și spuneau că au mâncat destulă soia pe vremea lui Ceaușescu”, a completat Zakariás Géza, administrator asociat al Paradisului Verde.

Încet, dar sigur, micul magazin de la poalele Tâmpei s-a transformat într-o rețea formată din cinci magazine, patru în Brașov și unul în Capitală, căreia i s-au alăturat și o serie de parteneri. Acum, pe rafturile Paradisului Verde sunt 4.500 de produse, autohtone și din import, iar peste 1.000 dintre acestea sunt certificate ecologic, marfa ajungând în depozitul propriu și din Marea Britanie, Ungaria sau Slovenia, dar și din alte țări. „Magazinele noastre vizează ființa umană ca un tot: minte, suflet și corp. În plus, în procesul de cumpărare, clienții noștri sunt asistați de consilieri cu cunoștințe de nutriție, api-fitoterapie și medicină tradițională indiană Ayurveda, care găsesc cele mai bune soluții pentru nevoile fiecăruia la cel mai mic buget alocat”, a subliniat Katalin. Paradisul Verde, ca nume și siglă, este marcă înregistrată din 2009, iar o altă marcă înregistrată acum doi ani de către deținătorii acestui brand este și aceea de „magazin holistic”. „Noi vrem să ne ocupă de persoană ca întreg, nu doar de furnizarea de remedii sau alimente și de aceea am înregistrat și denumirea de magazin holistic pentru a ne proteja ideea și conceptul, fiindcă oricum de-a lungul timpului am fost copiați și de alții”, a precizat

Deocamdată, deținătorii mărcii nu au în plan o extindere a rețelei însă, de șase ani, Paradisul Verde activează și în mediul online (https://www.paradisulverde.com/), unde vânzările au început să crească în mod spectaculos. „Vrem să ne dezvoltăm în continuare în mediul online, dar și să încheiem parteneriate cu alte magazine din oraș sau chiar deschiderea de magazine în franciză. De aproximativ doi ani, am început să investim mai mult și pe segmentul de online pentru a veni în întâmpinarea clienților, iar rezultatele nu au încetat să apară, ținând cont că la început vânzările pe site erau destul de mici în comparație cu cele fizice. În unele luni, am înregistrat o creștere de peste 100% față de anul precedent, practic s-au dublat, chiar triplat vânzările”, a explicat Géza.

Anul trecut, afacerile Paradisului Verde s-au apropiat de 7 milioane de lei, respectiv 1,48 milioane de euro.

Garanția produsului natural

Concurența pe piața produselor naturiste este tot mai mare, însă Paradisul Verde reușește să facă diferența, principalul atu fiind acela că le oferă clienților garanția unui produs cu adevărat natural.

Varianta integrală a articolului în numărul 21 al revistei de business Forward Brașov sau pe linkul de mai jos:

Cum s-a născut Paradisul Verde de la Brașov

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*