Economic, Stiri Brasov

„România acasă – Diaspora Start Up“ se extinde la nivel național, iar participanții pot absolvi cursurile de antreprenoriat de la distanță

Românii stabiliți în străinătate, care vor să-și deschidă o afacere cu bani europeani, au la dispoziție încă patru zile pentru a se înscrie în proiectul “România acasă – Diaspora Start Up”, derulat de Camera de Comerț și Industrie Brașov. Noutatea este că începând din luna iulie, grupul țintă a fost extins la nivelul întregii țării și în program sunt acceptați toți românii, mai puțin cei din Regiunea București-Ilfov. 

Mai mult, din luna iunie 2018, din dorința de a susține și mai mulți români din Diaspora și a le oferi posiblitatea de a beneficia de proiectul “România Acasă – Diaspora Start Up”, participanții au la dispoziție o platformă de e-Learning www.curs.romaniacasa.ro ce permite urmarea cursurilor de formare antreprenorială online, respectiv de la distanță.

Proiectul are ca scop dezvoltarea competențelor antreprenoriale pentru 200 de persoane din România (excepție zona București-Ilfov) în vederea încurajării antreprenoriatului și a ocupării pe cont propriu prin înființarea a 26 de noi întreprinderi cu profil non agricol în zona urbană și subvenționarea acestora cu circa 30.000 euro prin schema de ajutor de minimis Diaspora Start Up.

Grupul țintă al proiectului vizează un număr de 200 de persoane, cu vârsta peste 18 ani, cu reședința sau domiciliul în România, mai putin zona București-Ilfov, care intenționează să înființeze o afacere non agricolă în mediul urban în scopul creării de noi locuri de muncă, posedă cetațenia română, fac dovada domiciliului sau rezidenței în străinătate în ultimele 12 luni și demonstrează experiența antreprenorială (demonstrează o experiență certă dobândită în străinătate în domeniul în care dorește să demareze afacerea din România, astfel realizându-se un transfer de know-how câstigat peste hotare).

Cursurile de formare antreprenorială au demarat deja din 19 februarie 2018 și până în prezent au absolvit cu succes 6 grupe de cursanți, aceștia punându-și în dezvoltare ideile de afaceri prin elaborarea unui plan de afaceri.

Proiectul este implementat în cadrul unui parteneriat format din Camera de Comerț și Industrie  Brașov, Asociația “Românii în Italia” și Asociația Euro Adult Education pe o perioadă de 36 de luni, cuprinsa  intre 19.09.2017 – 18.09.2020.

Înscrierile se fac online pe site-ul proiectului www.romaniacasa.ro până la data limită de 15.07.2018 orele 17:00.

Start la înscrieri în Programul „Diaspora – Start Up“. Românii plecaţi la muncă în străinătate pot primi 30.000 de euro ca să-şi deschidă o afacere acasă

 

 

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*