Opinii, Stiri Brasov

Predarea lui Iohannis

Putea Iohannis să facă mai mult? Da.

Hai să ne imaginăm că ieri dimineață, anunțul era începerea demersurilor pentru un referendum privind susținerea sau nu a justiției. Nu o demitea pe Koveși. Dragnea era legitim îndreptățit să înceapă procedurile de suspendare a președintelui.

Ce se întâmpla atunci? Păi Tăriceanu semna decretul de revocare a lui Kovesi, dar asta știam cu toții, nu era o surpriză. Tăriceanu nu a creat niciun fel de așteptare în privința asta.

Ce mai putea face Tăriceanu? Putea să promulge Legile Justiției, cele ce au fost retrimise Parlamentului de la CCR. Nu putea promulga niciunul din Coduri, pentru că procedura lor este de verificare de constituționalitate.

Trecerea legilor justiției de către Tăriceanu însemna detonarea candidaturii lui la alegerile Prezidențiale din 2019. Ar fi blocat orice negociere cu PNL-ul, care nu s-ar mai fi asociat cu un om ce a sluțit Puterea Judecătorească, ce a tăiat din prerogativele Președintelui și ce a ajutat la subordonarea politică a procurorilor. În cazul în care nu ar fi acceptat toate lucrurile astea, Tăriceanu ar fi produs o scindare în majoritatea parlamentară.

Rezultantă? Un candidat la prezidențiale în minus sau o scindare în PSD-ALDE. Un Iohannis salvat de popor. Un Dragnea furios și pe un trend descendent, inclusiv în partid. O gură de aer pentru societatea civilă și vânt din spate pentru tot ce înseamnă tabăra pro-stat de drept, valori occidentale.

Cum se numește ce a făcut? Predare a armelor. Capitularea presupune lipsa oricărei alte soluții.

Iohannis avea soluții și nu le-a folosit. S-a predat. Ne-a predat.

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

4 Comentarii

  1. Iohannis a respectat doar constituția, în mod normal doamna kovesi trebuia să-și dea demisia de onoare și asa nu îl mai punea pe Johannis într-o postura de rahat și teoria ta expusa mai sus pe cine ajuta, vrem sa avem legi și sa fie respectate dar doar când avem.nevoie de ele când nu e în interesul nostru merge și călcate sau evite.

    • Este adevărat ceea ce spuneți, doar că în lupta politică actuală, Iohannis nu că nu ar fi respectat constituția, dar ar fi întins înțelesul “termen rezonabil” mai mult decât e normal acceptat.

  2. Putea sa facă și acest lucru sa zicem, Iohannis ar fii fost suspendat și în maxim 30 de zile ar fii trebuit sa facă guvernul referendum și dacă Alde și PSD nu ar fii respectat termen acela și își lua un alt termen rezonabil asa vrei 6 sau 7 luni cum ar fii fost, pleca președinte un concediu mai mult , ccr trimitea același document ca trebuie respectata decizia, motivare și PSD ar spune ca are nevoie de timp s-o înțeleagă. Toate acest ipoteze afectează oamenii de rand și amplifica ura între generații, domenii de activate. Treaba e simpla unde e lege cu e tocmeala. PS am 30 de ani și sunt apolitic. Și ce vina am eu ca trebuie sa stau 40 minute în trafic după 10 ore munca din cauza celor care Protestează.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*