Stiri Brasov, Timp liber

„Reconstituirea”, proiecție specială în Cetatea Râșnov. Festivalul de Film și Istorii aduce, la ediția care debutează pe 20 iulie, 45 de filme, dar și 15 concerte

Cea de-a zecea ediţie a Festivalului de Film şi Istorii de la Râşnov (FFIR) va avea loc în perioada 20 – 29 iulie, iar în program şi printre evenimentele propuse se numără proiecţia specială a filmului „Reconstituirea”, competiţia de film documentar şi şcoala de vară de jazz coordonată de Mircea Tiberian.

În cifre, FFIR înseamnă 45 de filme, 7 avanpremiere, 15 concerte, 20 de dezbateri şi peste 50 de lectori.

Tema ediţiei din acest an a festivalului este „Naţiune. Identităţi”. Activităţile pregătite de organizatori vor fi găzduite de grădina cetăţii Râşnov, cinematograful „Amza Pellea”, Biserica Evanghelică Râşnov şi, în premieră, de Centrul Cultural Reduta şi Bastionul Ţesătorilor din Braşov.

În dialog cu actorii

La proiecţia specială a capodoperei lui Lucian Pintilie – „Reconstituirea” -, pe 22 iulie, vor participa actorii Ileana Popovici, George Mihăiţă şi Vladimir Găitan.

Printre invitaţii speciali ai FFIR 2018 se numără trupa Viţa de Vie, care va susţine un concert acustic caritabil pentru Hospice Casa Speranţei, duo-ul acustic Dan Byron & Doru Trăscău (AB4, The Mono Jacks), şi peste 50 de lectori (ambasadori, profesori, istorici, jurnalişti, experţi internaţionali ş.a.).

În cadrul ediţiei din acest an a festivalului, vor fi organizate 20 de dezbateri publice în jurul temei principale, sub umbrela „Râşnov Society Debate Forum”, la cinematograful „Amza Pellea”.

Festivalul de Film şi Istorii Râşnov lansează competiţia oficială de film documentar, care va beneficia de un juriu de profesionişti, format din Pierre-Henri Deleau, fondatorul programului Quinzaine des Réalisateurs, criticul de film Irina Margareta Nistor, producătorul Gabriela Albu, producătorul TVR Claudia Nedelcu Duca şi istoricul Bogdan Popovici.

Concertele acustice în aer liber, în grădina cetăţii Râşnov, vor susţine şi Mircea Tiberian, trupele Unda, Fără Zahăr, Nightlosers, Cuibul şi Ţapinarii. În plus, va fi prezentat un cine-concert la Cetate – o proiecţie a filmului mut „Shiraz, A Romance of India” (1928), acompaniat de sound-design live semnat de Foley’Ala, vocea Irinei Margareta Nistor şi o introducere din Salman Rushdie.

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*