Opinii, Stiri Brasov

Suntem o țară de călini!

Salut!

Sunt un călin, la fel ca voi.

Mă lupt în fiecare zi cu un sistem corupt și perfid care te omoară cu zile. Plătesc un impozit mai mare decât în alte țări pentru că sistemul are nevoie să își plătească masa de manevră, să finanțeze nemunca, să plătească salarii nesimțite unor funcționari care îți râd în față atunci când ai ceva de rezolvat și te plimbă de la un ghișeu la altul.

În ministere sunt angajați pe pile oameni care nu fac nimic. Nu sunt angajați doar pentru că cunosc pe cineva, ci pentru că reprezintă un sistem găunos care se alintă că aduce creștere economică. Pentru acel 7% de creștere economică, PSD-ul, prin politicile sale, ți-a mărit rata la credit cu 25% de când a ajuns la putere. O să mai crească, pentru că nu uita, părinții sau bunicii tăi, cred că suta aia de lei pe care o primesc în plus la pensie le va rezolva adevărata problemă – puterea de cumpărare mică. Așa că toți cei care au credite la bănci sunt niște călini, așa cum părinții și bunicii tăi sunt tot călini.

Potrivit unor studii recente, unul din trei angajați din sistemul public freacă menta cu grație pentru că a fost angajat pe pile, este membru de partid, iar partidul, în mărinimia sa, îi oferă șansa dezvoltării personale finanțându-i opțiunea politică. Munca acestora e făcută de ceilalți angajați din sistem, care sunt plătiți, de multe ori, mai prost. Jumătate din români primesc salariul minim. Și ei sunt călini, pentru că statul nu a avut grijă să le crească puterea de cumpărare, ci doar să tragă mai mulți bani de pe urma lor.

Bolnavii care ajung în spitalele publice și nu au cu ce să fie tratați pentru că licitațiile pentru medicamente nu au fost câștigate de cine trebuie și au fost blocate prin contestații, sunt tot călini.

Călini suntem toți cei care plătim pensii „speciale” (se numesc așa pentru că sunt date unor oameni „speciali”, care te-au furat și când nu erau pensionari) și salarii nesimțite celor care ne conduc și care dau din umeri atunci când un pod se dărâmă, atunci când inundațiile te îneacă, care nu știu de ce nu avem autostrăzi și care nu fac să ne țină la fundul Europei ca și nivel de dezvoltare. Suntem călini pentru că acceptăm ca ăștia să își salveze fundurile în care au pompat „din greu” bani publici pentru ca ei să o ducă bine și noi prost. Suntem călini pentru că am rămas într-o țară în care nesimțirea este o virtute, iar când o descoperim strâmbăm din nas și ne spunem că „merge și așa”.

Tu ești călin? Dacă da, încearcă să iei atitudine, să ieși în stradă și să spui celor pe care i-ai votat că te-ai săturat să îi finanțezi nesimțirea, te-ai săturat să plătești impozite pentru a vedea cum se îmbuibă din banii tăi.

 

Salut! Sunt un călin, la fel ca voi!

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*