Social, Stiri Brasov

Dosarul de corupție „mita pentru partid“ în care este trimis în judecată Aristotel Căncescu s-a reîntors la Tribunalul Brașov

Fostul președinte al Consiliului Județean, Aristotel Căncescu, împreună cu alți 16 foști consilieri județeni și primari, au fost retrimiși în judecată în dosarul de corupție privind mita pentru partid. După ce în luna ianuarie magistrații Curții de Apel Brașov au constatat neregularitatea rechizitoriului DNA referitor la descrierea faptelor retinute în sarcina a cinci inculpați și că anumite probe au fost administrate în cursul urmăririi penale cu încălcarea legii, motiv pentru care ele au fost excluse din dosar, procurorii DNA a refăcut rechizitoriul și l-au retrimis pe masa judecătorilor de la Tribunalul Brașov.

Din vechiul rechizitoriu au fost excluse copiile a zeci de declarații de martor și suspect din alte cauze, care fusesera atașate la dosar. Prin urmare, dosarul a fost reînregistrat în această lună la Tribunalul Brașov și, deci, inclupații au fost retrimiși în judecată. „Dosarul se află în fața camerei preliminare urmând să fie din nou verificate probele care au fost readministrate sau nou administrate după restituire. Pot exista alte excepții care nu au fost invocate inițial sau contestații la regularitatea rechizitoriului întocmit după inițiala restituire la Parchet“, a declarat judecător Cristina Gabriela Ciolacu, purtător de cuvânt al Tribunalului Brașov.

Inculpații au termen 20 de zile de la data înregistrării rechizitoriului să îl consulte și să facă contestații. Abia după ce expiră acest termen judecătorii vor stabili un nou termen în dosar.

Căncescu, Grapă și încă trei inculpați din dosarul „Bani pentru partid” au câștigat procesul prin care contestau legalitatea rechizitoriului DNA. Zeci de declarații de martor au fost excluse

 

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*