Social, Stiri Brasov

Din faptele „de vitejie” ale unui fost ministru PSD: A dormit 492 de nopți într-un an

Constantin Nita, deputat în mandatul 2000 – 2004, perioadă în care partidul său se afla la guvernare, a decontat 832.200.000 lei (vechi) în 2002 pentru cazare. Un calcul simplu lasa de inteles ca lui Nita i-au fost decontate 492 de zile de cazare pe an. „Este ca si cum s-a cazat in acelasi timp si la hotel, si in alte spatii pe parcursul unui an“, se arata intr-un raport IPP.

Contactat telefonic, fostul vicepresedinte al Biroului Permanent refuza sa justifice in vreun fel sumele pe care le-a cheltuit pe parcursul celor 4 ani de deputatie. „Eu nu ma ocup de decontari. Este si normal ca membrii Biroului Permanent sa cheltuie mai mult decit ceilalti deputati, pentru ca, dupa cum bine stiti, regulamentul intern ne da voie sa cheltuim cit vrem si cit avem nevoie. Eu am sunat de fiecare data cind am avut nevoie, iar la cazare, eu am stat ca si ceilalti, la hotel, nu stiu citi bani s-au dat“, spune Nita. In total, in cei patru ani, cu cazarea deputatilor s-au cheltuit peste 410 miliarde de lei (vechi).

Potrivit legii, deputatii care nu au domiciliu stabil in Bucuresti beneficiaza de cazare la hotel sau „in alte spatii“. Daca nu li se asigura cazare gratuita, parlamentarilor li se acorda, pe noapte, pe baza unei declaratii pe propria raspundere, 70% din tariful minim practicat de unitatile hoteliere.

În fotografie, Constantin Niță într-unul din rarele momente în care a fost surprins treaz.

Fostul lider al PSD, Constantin Niță, la penitenciar cu un bax de apă minerală și unul de hârtie igienică

 

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

2 Comentarii

  1. Corectie: 4,1 miliarde lei vechi

  2. Pingback: Constantin Niță și-a făcut o firmă de tranzacționare a energiei în perioada în care era ministru al Energiei. A uitat, evident, să o treacă în declarația de avere - Biz Brasov

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*