Economic, Stiri Brasov

Constantin Niță și-a făcut o firmă de tranzacționare a energiei în perioada în care era ministru al Energiei. A uitat, evident, să o treacă în declarația de avere

Fostul ministru al Energiei, Constantin Niță, a uitat să își treacă în declarația de avere veniturile obținute din firma Watt Plus SRL, companie care se ocupă cu tranzacționarea energiei electrice. Interesant este că firma a fost înființată în perioada în care Niță era ministru al Energiei, în 2014, ca și acționari apărând soția sa, Silvia Niță, și o companie deținută integral de fostul ministru, Intervida Com SRL.

Compania a avut într-un singur an – 2015 – afaceri de peste un milion de lei, profitul cifrându-se atunci la aproape o jumătate de milion de lei.

În 2016, Watt Plus a avut afaceri de doar 199.513 lei și pierderi de 72.823 de lei, în timp ce în 2017 firma și-a mai revenit, ajungând la afaceri de 553.000 de lei și profit de aproape 75.000 de lei.

Intervida SRL, compania controlată integral de Niță, condamnat ieri la 4 ani de închisoare, a avut anul trecut un profit de 1.129 de lei la un business de 230.000 de lei, în timp ce celebra firmă Nimpex, controlată de soția fostului ministru, a avut pierderi de peste 12.000 de lei. De altfel, ultimul an de profit al companiei Nimpex SRL, cu activități diverse în comerț, nu a mai avut profit din 2012.

 

Din faptele „de vitejie” ale unui fost ministru PSD: A dormit 492 de nopți într-un an

 

 

 

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*