Imobiliare, Stiri Brasov

Partea bună după scandalul din Tractorul: Ce fac acum brașovenii care își caută locuință

În ultimul deceniu, ritmul în care au fost livrate locuințele din Brașov a fost de 3 ori mai mare față de perioada 1990 -2007. În 2017 construcția de locuințe crescuse cu 34% în comparație cu anul precedent, iar pentru 2018, se estimează un nou record.

Tractorul – boom, din toate punctele de vedere.

În dezvoltarea pieței rezidențiale, Tractorul a rămas cel mai important pol imobiliar. Zona s-a dezvoltat accelerat însă infrastructura nu a fost pregătită să absoarbă fluxul de autovehicule. Pe jos sau cu mașina, drumurile nefinalizate au pus la pământ nervii a mii de brașoveni care își doreau doar să ajungă „liniștiți acasă”.

După boom-ul apartamentelor vândute, a urmat boom-ul nemulțumirilor: sesizarea OPC-ului și a Primăriei, întrevederi între primărie și dezvoltatori, noi reglementări urbanistice.

Răbdare și documentare

Situația străzilor neasfaltate și lipsa facilităților (locuri de joacă, parcări, spații verzi, alei, trotuare) din Tractorul i-a facut pe brașovenii care își caută locuințe mai precauți. Dacă până acum se uitau la zonă, preț, compartimentare, mai nou verifică și cine e dezvoltatorul, ce și cum a mai construit.

„Observ că în ultima perioadă dezvoltatorii încep să se alinieze la cerințele pieței – încearcă să ofere tot confortul, nu doar apartamentul.

Le recomand celor care își caută locuință să fie atenți la toate detaliile, pentru că un apartament finalizat înseamnă mai mult decât pereți și finisaje. Apartament gata înseamnă inclusiv parcare, spații verzi și locuri de joacă, dar mai ales drumuri și alei funcționale. ”, spune Ruxandra Moraru, General Manager House Residence 1 și 2.

Dezvoltatorii House Residence 1 au construit în Tractorul, dar nu au avut probleme cu drumurile, iar la predarea fiecărui bloc din ansamblu, au oferit și facilitățile exterioare pentru confort.

„E esențial ca înainte de începerea lucrărilor, dezvoltatorul să amenajeze drumul de acces spre șantier – mai puțin praf, mai puțin deranj pentru cei din vecinătate.

Noi nu am vrut să dăm responsabilitatea asta către primărie, așa că am cedat drumul doar după ce l-am pavat.” (Ruxandra Moraru)

 

Încă 5000 de apartamente, cel puțin

În perioada 2018-2020 se estimează că vor fi livrate cel puțin 5000 de apartamente: 2200 anul acesta, 1200 în 2019 și 1800 în anul 2020, conform unei analize realizate de Cushman & Wakefield Echinox pentru Primo Pin (dezvoltatorii complexului House Residence 1).

Momentul e oportun pentru achiziții – economia e în creștere, încă se mai dau credite în condiții foarte bune. Pentru cei care dispun de bani cash, imobiliarele rămân cea mai sigură investiție.

Primo Pin urmează să construiască anul acesta un nou proiect rezidențial, alături de Eren Grup. House Residence 2 va fi primul proiect imobiliar de amploare din zona Dârste-Noua.

„Construim aici pentru că e mai sigur să te muți într-o zonă care dispune de facilități educaționale, medicale, spații comerciale, acces la mijloace de transport în comun. Vorbim de o investiție pe viață și ar fi bine ca acestea să fie reale, nu doar niște promisiuni.” spune Ruxandra Moraru.

 

Mai multe informații despre House Residence 2, puteți găsi aici: https://houseresidence.ro/

 

 

 

 

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*