Social, Stiri Brasov

După ce o asistentă a fost lovită la Urgenţe, conducerea Spitalului Judeţean pune la îndoială calitatea serviciilor de pază

După ce o asistentă a fost lovită de un pacient nervos, în timp ce se afla în tura de noapte la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean, ies la iveală controverse în ce priveşte modul în care este asigurată paza în cadrul unităţii sanitare. Potrivit conducerii UPU Braşov, paznicul nu se afla la post în momentul producerii incidentului.

Noaptea trecută, un pacient recalcitrant a lovit o asistentă în vârstă de 43 de ani pentru că nu i-ar fi permis să părăsească unitatea sanitară. Nervos, bărbatul a îmbrâncit-o pe femeie, iar aceasta s-a lovit cu capul de un perete şi şi-a pierdut conştienţa. Acum, femeia este internată la Secţia de Neurochirurgie, iar agresorul la Psihiatrie. „Este o asistentă agresată, internată la Neurochirurgie, în loc să se ducă la copii, după o gardă infectă, în care au venit 15 agresionaţi, în stare de ebrietate. Unul dintre ei a agresat personalul, ea este internată, dar mai este un coleg, tot asistent, care a fost agresat. În timpul consultaţiei a devenit agresiv (pacientul – n.r.). Asistenta are un traumatism cranio-cerebral cu o hemoragie subarahnoidiană. A încercat să-l oprească să nu plece din UPU, a îmbrâncit-o şi a dat-o de pereţi, s-a lovit la cap. Noi am anunţat organele de Poliţie, ITM-ul“, a declarat, pentru MEDIAFAX, Marius Leonte, purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean de Urgenţă.

Poliţia a deschis un dosar penal şi efectuează o anchetă în acest caz. Potrivit imaginilor surprinse de camerele de supraveghere ale UPU, la momentul incidentului, niciun paznic nu a intervenit şi nici nu se afla în zonă, personalul UPU fiind nevoit să alerteze firma de pază telefonic. De altfel, purtătorul de cuvânt al spitalului a confirmat că angajaţii firmei de pază nu erau în spital la momentul producerii incidentului.

Colegii mei din Urgenţă sunt destul de revoltaţi, nu este primul incident care se întâmplă. Avem formă de pază, dar în momentul respectiv nu era nimeni de la pază, de aici e şi revolta lor, a trebuit să sune cineva”, a mai declarat Leonte, pentru MEDIAFAX.

„S-a întâmplat în noaptea de sâmbătă spre duminică, în jurul orei 01.45. Este vorba despre un bărbat de 29 de ani, din municipiul Bucureşti, care a fost transportat la Urgenţe de către un echipaj SMURD, a fost preluat de pe o stradă din Braşov, aflat sub influenţa băuturilor alcoolice se pare, acesta ar fi încercat să părăsească triajul şi a împins o asistentă medicală, care s-a lovit de un perete. I-au fost prelevate probe biologice şi ulterior a fost internat la Spitalul de Psihiatrie”, a declarat Gabriela Dinu, purtătorul de cuvânt al IPJ Braşov.

Firma care asigură paza la Spitalul Judeţean de Urgenţă este Protector Agency, care îi aparţine fostului lider PSD Liviu Lupu.

Cum a câștigat Liviu Lupu o licitație pe care a pierdut-o. A închiriat un spațiu în Spitalul Județean licitând împotriva sa

 

 

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

3 Comentarii

  1. Flavius Dragu

    Vreti servici de Pază de calitate, platiti pentru ele! Este foarte simplu sa luam paza doar de dragu de-a fi acoperit de lege. Într-un obiectiv ca Spitalul judetean Brasov unde se perinda tot felul de oameni (specimene) ar fi trebuit sa aveti cel putin 2 oameni doar la UPU. Si nu orice oameni, trebuie sa aveti oameni bine antrenați pentru a face față tuturor situațiilor care pot aparea in decursul unei zile, pana la aparitia echipelor specializate de interventie. Bineinteles daca firma de paza are aceste echipe.
    Aruncati vina pe paza si pe Calitatea serviciilor de paza pe care le aveti. De ce nu va ganditi la astea cand semnati un contract cu un furnizor, nu dupa ce se întâmplă ceva aruncați repede pisica in curtea vecinului sa se descurce el cu ea. Oameni buni la un tarif de 15 lei pe ora care îi dati firmei de pază, probabil aveti pretenția sa vina in paza Robocop sau vreun Chuk Norris, dar va inselati amarnic!! La bani astia va vine in paza un pensionar, un bețiv ordinar sau mai stiu eu ce specimene de oameni. Daca stam sa facem calculele, nici minimul pe economie cu toate taxele si sporurile incluse, aproape ca nu acoperă bănuți pe care îi dati.
    Recomandare: angajati o firma de paza specializată si lăsați să își facă treaba cum stiu ei mai bine, nu ii mai condiționați la numarul de personal pe care il vreti in paza sau la tarifele derizorii pe care vreti sa le oferiti.

  2. Pingback: Protector va păzi toaletele și parcările de pe centura Brașovului în schimbul a aproape 270.000 de lei - Biz Brasov

  3. Pingback: Firma pesedistului Liviu Lupu, un nou contract de 2,59 milioane de lei pentru paza Spitalului Județean. Calitatea serviciilor oferite până acum a fost pusă la îndoială - Biz Brasov

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*