Social, Stiri Brasov

Trei transplanturi în două zile, cu ajutorul medicilor elvețieni, la Spitalul Sf. Constantin

Maraton de operaţii de transplant la Spitalul Sfântul Constatin din Braşov. O echipă formată din medici români şi elveţieni a reuşit să facă trei transplanturi renale în doar două zile. O tânără de 19 ani a primit un rinichi de la mama ei, iar în celelalte două cazuri donarea s-a făcut între soţ şi soţie. Intervenţile au decurs foarte bine, iar pacienţii se recuperează excelent, spun doctorii.

Potrivit Digi24.ro Două femei şi un bărbat au primit o nouă şansă la viaţă.

„Au fost operate 3 cupluri de pacienți. Intervenţiile au decurs foarte bine, prelevările de la donatorul viu au fost realizate prin tehnica robotică și apoi au urmat operaţiile de implantare care, la fel, au decurs fără niciun fel de problemă”, spune Bogdan Moldovan, medic chirurg.

Intervenţiile pentru prelevarea de organe au fost minim invazive şi s-au facut cu ajutorul unui robot chirurgical superperformant. Cele trei transplanturi s-au făcut prin metoda clasică, iar la intervenţii au luat parte şi doi medici elveţieni. Este vorba despre chirugii Christian Toso Christophe Iselin.

 

Intervenţiile s-au făcut simultan în două săli: într-una medicii au prelevat rinichii, în cealaltă i-au transplantat. Medicii au lucrat probono, iar pacienţii au plătit doar materialele medicale şi tratamentul.

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

Un comentariu

  1. si cat a costat doar materialul si tratamentul??????????eu am 23 de ani cu un rinichi si am ir cu nefrostoma percutanta in singurul rinichi…..si pretul in spitalele romanesti de stat “ma omoara” inainte de termen.deci…cat a costat si pe ce criterii s-au ales pacientii???????????

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*