Cultură, Stiri Brasov

Spectacolul „Avioane de hârtie“, de Elise Wilk, se joacă în premieră națională la Genova

Spectacolul „Avioane de hârtie“ de Elise Wilk va avea premiera națională la Sala Mercato din Genova, în cadrul celei de-a XXIII-a ediții a Festivalului de Dramaturgie Contemporană, miercuri, 30 Mai, de la ora 20.30, titrează genevapost.com.

Regia spectacolului este semnată de Forenza Pieri, după versiunea italiană a textului editat de Roberto Merlo. Producția aparține Teatrului Național din Geneva în colaborare cu PAV e Fabulamundi. Din distribuție fac parte actori instruiți la Scoala de Actori ai Teatrului Stabile din Genova, Francesco Bovara, Roxana Doran, Giada Fasoli, Marisa Grimaldo, Gianmarco Mancuso, Federico Pasquali.

Spectacolul repune în discuție problemele cu care se confruntă tinerii de astăzi, probleme despre care se vorbește mai mult sau mai puțin, dar care își păstrează acuitatea și care constituie, în continuare, o necesitate. Spectacolul urmărește cu luciditate, dar și cu umor amar, destinele unor copii și adolescenți ai căror părinți i-au lăsat pe la rude și au plecat să muncească în străinătate. De-a lungul unui an școlar – din septembrie până în iunie – publicul va fi alături de șase colegi de clasă, cercetându-le reacțiile, relațiile, spaimele, speranțele și, nu în ultimul rând, felul în care o societate bolnavă care îi ia pe părinți de lângă copiii lor ucide nevinovăția și capacitatea de a visa frumos.

ELise Wilk s-a născut în Brașov în 1981. Este una dintre cele mai interesante voci ale noii dramaturgii europene. Textele sale, câștigătoare de numeroase premii 
în România și au avut reprezentații în Marea Britanie, Irlanda, Statele Unite, Germania și Franța.
 


Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*