Duvenbeck Logistik, subsidiara locală a grupului german Duvenbeck, unul dintre cei mai mari jucători de pe piaţa de transport şi logistică, şi-a crescut în ultimii nouă ani de peste şase ori businessul, ajungând la 335 milioane de lei (75 milioane de euro) anul trecut. Astfel, compania se îndreaptă cu paşi reprezi spre nivelul de 100 de milioane de euro al businessului.
În 2017, evoluţia cifrei de afaceri a companiei a fost de 10% faţă de anul precedent, Duvenbeck neavând niciun an cu scădere a businessului pe plan local de la intrarea pe piaţă.
Evoluţia businessului companiei vine în condiţiile în care jucătorii din piaţă spun că anul trecut a fost unul bun pentru sectorul de transport şi logistică, piaţa consemnând creşteri în ciuda faptului că infrastructura de transport a României bate pasul pe loc.
Pe de altă parte, infrastructura de spaţii de depozitare este în continuă creştere odată cu dezvoltarea industriei auto şi de componente, a sectorului farma, dar şi a comerţului cu alimente. Iar asta se vede şi în businessul celor peste 53.000 de companii care activează în sectorul de transport şi depozitare care şi-au crescut în ultimii nouă ani businessul cu peste 50% în total, până la peste 16 mld. euro.
Însă, anul bun pentru sector nu s-a văzut şi în profitul companiei Duvenbeck Logistik, care a scăzut cu 40% până la circa 9,2 milioane de lei (circa 2 mil. euro), conform datelor de pe mfinante.ro. Cu toate acestea, numărul mediu de angajaţi a crescut uşor până la 832 de salariaţi.
Compania Duvenbeck Logistik a fost înfiinţată în urmă cu 13 ani, iar în 2013 grupul a deschis un nou birou în localitatea Cristian, lângă Braşov, arată datele de pe site-ul companiei. În total, grupul Duvenbeck are mai bine de 6.000 de angajaţi, peste 200.000 de metri pătraţi de spaţii de depozitare şi peste 1.600 de camioane în cele 35 de locaţii din opt ţări în care compania este prezentă. Bazele companiei au fost puse în 1932 de către Bernhard Duvenbeck, arată datele de pe site-ul companiei. Printre clienţii grupului german se numără Michelin, Delphi, Continental, Ford, Opel, Volvo, HP, Scania, Faurecia, Saint-Gobain sau Daimler. În România, Duvenbeck are depozite în Arad, Chiajna (lângă Bucureşti), Cristian (jud. Braşov), Ploieşti (jud. Prahova) şi Piteşti (jud. Argeş), conform celor mai recente date. În plus, compania şi-a deschis o şcoală unde pregăteşte viitori şoferi.