Social, Stiri Brasov

„Marșul Tăcerii“ de comemorare a victimelor pe două roți în trafic va avea loc mâine la Brașov

Brașovenii sunt așteptați mâine seară să ia parte la „Marșul Tăcerii“, organizat pentru prima dată la Brașov la inițiativa unei bicicliste, Monica Deriv, cu sprijinul oferit de Marșul Tăcerii România. 

Oamenii se vor aduna la ora 18.30 în fața Primăriei Brașov și vor pleca în marș prin centrul orașului la ora 19.00. Evenimentul are deja loc de 8 ani în capitala României, București. Între timp au aderat și orașele mari ale țării: Cluj-Napoca(CJ), Constanța(CT), Iași(IS), Timișoara(TM), Suceava(SV), Galați(GL), dar și altele mai mici: Dej(CJ) și Alexandria (TR).

Despre „Marșul Tăcerii“

În 2018 se împlinesc 15 ani de când „Marșul Tăcerii“ a avut loc pentru prima data în White Rock Lake din Dallas (USA), la inițiativa lui Chris Phelan, ca un marș de comemorare a victimelor pe două roți în trafic. Detalii: http://www.rideofsilence.org/

Marșul este organizat în fiecare an în cea de-a treia zi de miercuri din luna mai. Ora de plecare este aceeași în fiecare țară, ora 19.00, în acest mod realizându-se practic un marș continuu, întins peste toate fusele orare de pe glob. Recomandarea este ca participanții să fie îmbrăcați în alb (mai ales în partea de sus a corpului), ca și evocare a bicicletelor “fantomă”. De asemenea, plimbarea se realizează într-un ritm lent și în tăcere. Regula de bază a acestui marș este liniștea. Fără claxoane, fără niciun fel de sunet decât dacă este absolut necesar. TĂCEREA este cea care va însoți acest marș al bicicliștilor.

sursa: Facebook

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*