Economic, Stiri Brasov

Brașovul este primul oraș în care mai mult de jumătate din locuințe au fost asigurate împotriva dezastrelor

Brașov este primul oraș din România în care mai mult de jumătate din locuințe au asigurare împotriva dezastrelor, procentul fiind de trei ori peste media pe țară. Informația a fost furnizată, pentru Capital, de către Nicoleta Radu, director al Pool-ului de Asigurare Împotriva Dezastrelor (PAID), societatea care vinde românilor asigurărilor obligatorii de locuință.

Numărul caselor asigurate a crescut accelerat, în Braşov, depăşind inclusiv Bucureştiul, pentru că primarul localităţii a decis să trimită notificări locuitorilor amintindu-le că asigurarea locuinţei este obligatorie prin lege.

„Primarul ne-a transmis că a emis peste 100.000 de notificări. În acest moment, avem 60.000 de asigurări PAD emise în Braşov, iar numărul locuinţelor este de sub 120.000”, a mai spus directorul PAID, care a subliniat că numărul asigurărilor de locuinţă este în creştere, la nivelul întregii ţări.

Aşa cum a mai arătat Capital, gradul mic de cuprindere în asigurare este una dintre marile probleme ale pieţei locale şi ale României, în condiţiile în care ţara noastră este expusă major atât riscurilor de cutremur cât şi celor de inundaţii.

Totuşi, gradul de cuprindere a depăşit pragul de 19%, la care stătea de mai mulţi ani, după cum spune Nicoleta Radu.

Lipsa de implicare a primarilor, care ar trebui să aplice amenzi de 500 de lei celor care nu au asigurare, este unul dintre motivele pentru care gradul de cuprindere nu creştere. Mai mult, unele primării ignoră total asigurările, deşi sunt obligatorii.

„Avem primării care nici măcar nu au locate fonduri pentru a îşi asigura imobilele pe care le au în proprietate. Ce să le ceri, în aceste condiţii? Dacă ei nu îşi asigură propriile clădiri?”, a mai declarant directorul PAID.

Asigurarea locuinţei pentru riscurile de cutremur, inundaţie şi alunecări de teren este obligatorie prin lege în România. Poliţa obligatorie este emisă de PAID şi costă 20 de euro pentru locuinţele din materiale moderne şi 10 euro pentru cele din chirpici . Suma maximă care va fi primită în caz de daună este de 20.000, respectiv 10.000 de euro.

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*