Economic, Stiri Brasov

Falimentul CET Brașov a produs o pagubă de 18,7 milioane de lei companiei Hidroelectrica

Cel mai mare producător de energie din România, compania de stat Hidroelectrica, are de recuperat, de peste un an, 60 de milioane de lei de la patru debitori, dintre care trei sunt traderi de energie care au intrat în insolvență sau faliment anul trecut.

Aceștia sunt Transenergo Com, KDF Energy și Arelco Power, care au de dat Hidroelectricii 22,2 milioane, 10,6 milioane, respectiv 9,7 milioane lei.

Un al patrulea debitor, cu o vechime a datoriei de mai mult de un an, este CET Brașov, care are de dat 18,7 milioane de lei. În fapt, fosta regie de termoficare brașoveană are datorii mai vechi de cinci ani, încă de când a intrat în insolvență. Acum, este în faliment și lichidare, deci șansele Hidroelectrica de a mai recupera ceva sunt aproape nule.

Potrivit datelor producătorului de energie, primii 10 debitori, ca valoare a debitelor, totalizează 165 milioane de lei. Cu excepția traderilor menționați și a CET Brașov, celelalte sunt datorii curente. Astfel, Transelectrica are de dat 61 milioane de lei, Enel (prin două firme) 24 milioane lei, E.ON 10,6 milioane lei, Electrica 8 milioane lei, iar Metrorex 5,5 milioane lei.

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*