Economic, Stiri Brasov

Trezoreriile au început să returneze banii din taxa auto. În 15 zile urmează să vireze dobânzile

Trezoreriile au inceput sa returneze banii din taxa auto (taxa speciala pentru autoturisme si autovehicule, taxa pe poluare pentru autovehicule, taxa pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule si timbrul de mediu pentru autovehicule), iar in cel mult 15 zile de cand au facut platatile vor vira si dobanzile aferente.

“Dupa efectuarea restituirii sumelor reprezentand taxa speciala pentru autoturisme si autovehicule, taxa pe poluare pentru autovehicule, taxa pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule si timbrul de mediu pentru autovehicule, potrivit pct. 3 subpct. 3.1 – 3.17, organul fiscal central competent calculeaza dobanda cuvenita contribuabilului, in cel mult 15 zile de la data restituirii, dar nu mai tarziu de termenul stabilit prin ordonanta de urgenta pentru restituirea taxelor/timbrului”, informeaza institutia.

Dobanda aferenta sumelor platite pentru taxa auto

Pentru contribuabilii care au platit taxa auto in urma cu 10-11 ani, in 2007, suma pe care ar trebui sa o primeasca ca dobanda ar putea reprezenta circa 60-70% din taxa, potrivit estimarilor wall-street.ro.

“Dobanda cuvenita contribuabilului se calculeaza asupra sumei de restituit care se inmulteste cu numarul de zile aferent perioadei cuprinse intre data perceperii taxei/timbrului si data restituirii efective si cu nivelul dobanzii prevazut de art. 174 alin. (5) din Codul de procedura fiscala, respectiv 0.02%/zi”, mai spune institutia.

Pentru returnarea sumelor reprezentand taxa auto, statul va lua in calcul cursul valutar actual, ceea ce inseamna ca in lei sumele rambursate vor fi mult mai mari decat cele platite de contribuabili in trecut, anunță wall-street.ro.

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

5 Comentarii

 1. Am primit taxa auto în 5 transe.dar nu si dobânda o pot recupera?

 2. Denis Voicu

  Daaaa, e frumos. Acolo scrie că se calculează dobânda în 15 zile. Nu că se și virează în 15 zile. Eu am 2 luni de când aștept.

 3. doresc sa stiu daca proprietarul masini,sotul meu e plecat in misiune in afganistan de 7 luni ,cine-mi poate da procura pentru a depune cererea pana pe 31. 08.2018?

 4. Vrajeli ca se acorda banii inapoi in functie de cursul LEU – EURO.
  Eu am primit pe 21.05 2019 exact suma de bani , in LEI platiti acum 4 ani , | in 10 07 2015| am platit TAXA DE TIMBRU 3978 RON – am primit in cont bancar aceeasi suma !
  Dobanda nu am primit . Cum calculez dobanda ?

 5. revin , au trecut 1322 zile de la data platii== 07/10/2015 — si data returnarii banilor 21/05.2019 –
  La Pitesti .

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*