Cultură, Stiri Brasov

Ziua Internațională a Dansului, la Brașov

De Ziua Internațională a Dansului, 29 aprilie, la Brașov va avea loc evenimentul „Întoarcere la origini“, care este organizat de Asociaţia Culturală „Ermis” din Braşov, membră în cadrul Consiliului Internațional al Dansului, în parteneriat cu Primăria Municipiului Braşov. Mai multe ansambluri de dansuri din diferite culturi vor susține un spectacol de dans pe scena Salii Patria, de la ora 17.00.

Ziua de 29 aprilie are o semnificatie aparte în cultura dansului, marcându-se 291 de ani de la nasterea fondatorul baletului modern, Jean Georges Noverre. In 1982 la iniţiativa Consiliului Internaţional al Dansului, organizaţie din cadrul UNESCO 29 aprilie a fost instituită drept Ziua internaţională a dansului, fiind sărbătorită anual de către milioane de dansatori din intreaga lume. Dansul este considerat o formă universală de expresie artistică, ce depăşeşte frontiere politice, culturale şi etnice.

Evenimentul are ca scop promovarea tradiţiilor, obiceiurilor, dansurilor, apropierera publicului în special tânăr de acestea.

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*