Subiectul autocarului turistic aflata în proprietatea Consiliului Județean Brașov a fost intens dezbătut și în ședința de plen de astăzi, după ce în ședința din luna martie nu s-a întrunit cvorumul necesar pentru a organiza o nouă licitație în vederea vânzării. Consilierul județean Radu Mitric, care a promis în ședința de luna trecută că va veni cu unele soluții pentru ca autocarul să nu mai fie o povară pentru autoritatea județeană a precizat că după discuțiile avute cu edilii din orașe care dețin astfel de bunuri, cea mai bună variantă ar fi închiriere. „Am discutat cu autoritățile din Constanța, Oradea și București care au astfel de autobuze turistice, iar varianta care s-ar preta în cazul nostru ar fi închirierea, fiindcă avem un singur autocar de acest tip. Prețul de închiriere ar porni de la 6.000 de euro și ar putea urca. Ar putea fi închiriat și către RATBV, iar această propunere a fost făcută deja în ședința de ieri a Consiliului Local Brașov”, a explicat Mitric.
Președintele CJ Brașov, Adrian Veștea, le-a propus consilierilor județeni să aprobe însă organizarea unei noi licitații de vânzare, cu prețul de pornire de 427.000 de lei, fără TVA, iar dacă nici de această dată nu se va găsi un cumpărător, executivul județului să stabilească o altă soluție. Veștea a precizat că una dintre variante ar fi chiar ca autocarul să fie donat operatorului de transport al Brașovului, RATBV, în vederea exploatării. „Trebuie să urmăm această procedură de vânzare care este obligatorie, ținând cont că am făcut o evaluare a bunului, am organizat o primă licitație și trebuie să mai organizăm încă una. Nu putem să îl închiriem dacă nu este în stare de funcționare, astfel că ar însemna altă cheltuială pentru reparații și alte consumabile”, a explicat Adrian Veștea.
Autocarul a fost achiziționat în 2008 cu suma de 300.000 de euro și este produs de firma spaniolă Carrocerias Ayats SA, dar omologat în Franţa.