Primul pas birocratic în vederea modificării Planului Urbanistic General al Brașovului a fost obținerea în luna februarie a unui certificat de urbanism. Acest plan a fost elaborat încă din 2011, iar edilii vor să aducă unele schimbări care vor viza în principal elaborarea unor reguli mai stricte pentru noi construcții, în anumite zone. „Am vrut ca înainte de a licita tema de proiectare pentru PUG să elaborăm câte scenarii posibile pentru a ști încotro ne îndreptăm. După ce am cerut însă un punct de vedere de la Ministerul Dezvoltării, ni s-a transmis să licităm întreaga lucrare, fără a elabora studii de fundamentare în prealabil”, a explicat arhitectul șef al Brașovului, Marilena Manolache.
Totodată, primarul George Scripcaru a spus că în elaborarea noului PUG, municipalitatea va avea și sprijinul Băncii Mondiale, ținând cont că recent edilii au semnat cu instituția financiară un acord de asistență tehnică pe următorii trei ani, în vederea implementării proiectelor de dezvoltare urbană ale municipiului și zonei metropolitane. „Ce ne-am propus cu Banca Mondială pe componenta de asistență tehnică este să discutăm atât proiectele prevăzute în Strategia Integrată de Dezvoltare Urbană, dar și proiectele de investiții dezvoltate din surse proprii. PUG-ul este unul din aceste proiecte și împreună cu reprezentanții Băncii Mondiale, am făcut o analiză și se află în lista de proiecte care va face obiectul acestui contract de asistență tehnică”, a precizat primarul.
Totodată, arhitectul șef al municipiului a precizat că în următoarea perioadă, vor fi organizate mai multe dezbateri publice în vederea îndreptării erorilor care s-au strecurat, fără voia nimănui, în actalul PUG. „Intenționăm ca în prima jumătate a acestui an să avem finalizată tema de proiectare pentru a putea licita întocmirea PUG”, a spus Marilena Manolache.