Cultură, Stiri Brasov

Fostul director al Teatrului Sică Alexandrescu, Claudiu Goga, a fost reangajat pe postul de regizor artistic după ce a câștigat în instanță acest drept

Fostul director al Teatrului Sică Alexandrescu, regizorul Claudiu Goga, s-a reîntors, toamna trecută la TSA pe postul pe care îl deținea anterior desfacerii contractului de muncă și anume de regizor astistic. Reîncadrarea lui Claudiu Goga a fost efectuată în urma unei decizii a Curții de Apel, definitivă și irevocabilă.

Alți trei angajați ai TSA care au contestat concedierea lor în instanță au obținut aceeași rezoluție, cu excepția Marianei Hudișteanu, fostă contabil-șef, care a câștigat și despăgubiri, care au constat în plata salariilore  de la momentul concedierii şi până la data reintegrării efective pe post.„Am auzit și eu un soi de fake news în care Claudiu Goga a revenit director la teatru. În nciun caz. Anul trecut, în octombrie, o parte dintre cei cărora li s-au desfăcut contractul de muncă, respectiv, actrița Maria Gârbovan, care între timp, după ce a fost reangajată și-a și dat demisia și a plecat la București, Mariana Hudișteanu, care o perioadă a fost într-un concediu fără plată până a decis, la 1 martie, să-și dea demisia, Claudiu Goga, care s-a reangajat pe postul deținut anterior, adică de regizor artistic al teatrului și Marius Cordoș, actor al teatrului“, a declarat Dan Cogălniceanu, directorul Teatrului Sică Alexandrescu din Brașov.

 

La momentul desfacerii contractului de muncă, Claudiu Goga nu mai era director de doi ani, acesta părăsind postul de manager prin demisie în perioada protestelor, fiindu-i luat locul interimar de către Mariana Hudișteanu, urmată Viorica Geantă-Chelbea. Ulterior, în vara anului trecut,  în urma organizăii unui concurs de management, director al Teatrului Sică Alexandrescu a devenit actorul Dan Cogălniceanu.

Am fost dați afară în mod abuziv. Nu am resimțit în niciun fel reîntorcerea. Nu era o problemă de viață și de moarte pentru mine dacă mă întorc sau nu pe post, așa cum n-a fost o problemă dacă o să mai fiu director sau nu. Noi am luptat atunci pentru o chestie de onoare, de cinste, de corectitudine de aplicare a legii, atâta tot“, a declarat Claudiu Goga, fostul director al TSA Brașov.

 

Potrivit directorului TSA, Dan Cogălniceanu, cinci oameni au fost concediați, din care patru au câștigat procesul, unul fiind încă pe rol. Este vorba despre procesul actriței Ada Galeș, care încă așteaptă o decizie din partea instanței. „Instanța a dispus despăgubiri doar într-un singur caz, care s-a și rezolvat. Este vorba despre Mariana Hudișteanu, în rest nu a câștigat nimeni niciun fel de despăgubiri. (…) Nu țin minte suma și nici nu sunt în fața actelor contabile, dar vă asigur că acele despăgubiri salariale au fost achitate anul trecut și de aceea nici nu țin minte, pentru că e vorba despre multe luni în urmă“, a mai spus Dan Cogălniceanu.

Directorul teatrului a adăugat că regizorul artistic Claudiu Goga pregătește un spectacol care urmează să fie montat pe scena teatrului în cursul acestui an, iar Marius Cordoș repetă și joacă ca actor pe scena teatrului.

„Război civil” la teatru. Actorii s-au împărțit în două tabere, iar adepții lui Goga amenință cu proteste, dacă Primăria nu va da curs revendicărilor transmise de directorul demisionar

 

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*