90 de restaurante si 51 de localuri POP din Bucuresti, Cluj, Timisoara, Oradea, Brasov si Sibiu sunt selectate in prima editie a ghidului Gault&Millau Romania.
Ghidul va fi lansat oficial in cadrul unei gale pe 14 mai, cand se vor anunta premiile Gault&Millau Romania precum si clasamentul oficial al restaurantelor pentru 2018.
„Misiunea noastra principala este sa sustinem cultura gastronomica in ansamblul ei, de la bucatari si restaurante la producatori si ingrediente locale. Gault&Millau a inceput acum 50 de ani prin promovarea noii bucatarii franceze si a reprezentantilor acesteia, cel mai cunoscut fiind Paul Bocuse. Intrarea noastra in Romania a coincis cu o miscare similara, din care suntem bucurosi ca facem parte si pe care o vom sprijini atat in Romania cat si in afara ei”, spune Raluca Hritcu, co-CEO Gault&Millau Romania.
„Lansarea in mai a primei editii locale a ghidului Gault&Millau va reprezenta o premiera multipla. Pentru prima data s-a realizat o evaluare a restaurantelor din Romania la standarde internationale, urmand aceleasi principii si acelasi sistem care se aplica in toata reteaua Gault&Millau, indiferent ca este vorba despre Franta, Polonia, Australia, Canada sau Japonia. Restaurantele din Romania vor deveni astfel mai vizibile si mai conectate cu ce se intampla in prezent in lumea gastronomica. De asemenea, pentru prima data bucatarii vor fi realmente in centrul atentiei si nu doar cei deja cunoscuti publicului larg: recenziile din ghid includ numele chefilor, iar cele mai importante premii Gault&Millau le sunt de asemenea dedicate tot lor”, adauga Stefan Mortici, co-CEO Gault&Millau Romania.