Stiri Brasov, Turism

A început școala internațională de primăvară dedicată gatronomiei, la Brașov

Peste patruzeci de studenți și profesori din Franța, Polonia și România participă în perioada 23 – 28 aprilie, la Școala de primăvară dedicată gastronomiei, organizată de Asociația American European Education în cadrul proiectului European Food Education Season, co-finanțat prin programul european Erasmus+.

Studenți, specialiști și lectori din trei țări europene se reunesc la Brașov, în perioada 23-28 aprilie, în cadrul unei Școli internaționale de Primăvară. Tema centrală – Pădurea Sălbatică, s-a regăsit în toate activitățile planificate pentru participanți. Astfel, pe parcursul celor 5 zile sunt organizate la sediul American Hotel Academy, demonstrații culinare de preparate având la bază carnea de vânat, ciupercile sau fructele de pădure.

De asemenea, în program sunt incluse competiții culinare între studenți, cât și vizite de studiu în împrejurimi și degustări de vin spumant. Dezbaterile desfășurate pe teme precum „Parcursul preparatelor locale până pe masa restaurantelor”, sau „Vânatul. Aspecte etice și legale”, reunesc studenți, lectori, antreprenori, maeștrii bucătari și specialiști în domeniu atât din România, cât și din Franța sau Polonia. Scopul lor este de a identifica provocări, dar mai ales de a găsi soluții și de a crea un schimb de bune practici între cele trei țări.

Participarea noastră ca și partener în acest proiect reprezintă o oportunitate excelentă pentru studenții American Hotel Academy, pentru ca ei să înțeleagă și să experimenteze cultura și tradițiile culinare franceze și poloneze, să planifice și să organizeze activitățile din cadrul unui eveniment cu participare internațională, cum este această școală de primăvară din Brașov, să aprofundeze și să promoveze gastronomia și tradițiile românești”, a declarat Ada Terea, Director Academic al American Hotel Academy și coordonatorul proiectului.

Proiectul „European Food Education Season” este co-finanțat prin programul european Erasmus+ și are ca obiectiv principal păstrarea moștenirii culinare și culturale, promovarea și dezvoltarea educației cu privire la cultura culinară locală. Durata proiectului este de trei ani și reunește șapte parteneri din trei țări europene. Proiectul a apărut în contextul absenței instrumentelor educaționale necesare în a transmite cunoștințe și know-how cu privire la cultura culinară. Formarea „tradițională” în acest domeniu nu este suficientă și este nevoie de o abordare mai deschisă și constructivă în transmiterea informațiilor.

Prin acest proiect se urmărește dezvoltarea de instrumente educaționale inovatoare precum filmulețe didactice, cursuri online și bune practici împărtășite în cadrul a trei școli de primăvară organizate în Tours (Franța), Torun (Polonia), respectiv Brașov (Romania) Asociația American European Education, prin cele două academii – American Hotel Academy și TASTE Culinary Business Academy, oferă programe de licență și master în domeniul managementului hotelier și a managementului culinar. Misiunea Asociației este de a dezvolta educația orientată profesional și de a forma aptitudinile practice necesare într-o varietate de discipline manageriale, ce nu sunt disponibile în multe dintre instituțiile tradiționale de învățământ superior, totul dintr-o perspectivă internațională.

Mai jos regăsiți detalii despre evenimentele deschise publicului, în cadrul acestui proiect: Toate activitățile se desfășoară în limba engleză.

Locația activităților: American Hotel Academy, str. Vlad Țepeș nr. 16, sala New York

Marți, 24 aprilie, ora 9.00 – Conferință de presă urmată de o demonstrație culinară cu degustrare alături de Chef Horia Simon

Miercuri, 25 aprilie, ora 9.00 – Dezbatere cu tema: Local products making their way to the restaurant’s table.

Invitați în Panel:
Chef Francis Maignaut – Tours Alternance Formation, Tours, France
Prof. Kilien Stengel – Institut Européen d’Histoire et des Cultures de l’Alimentation, France
Gabriel Kurczewski – Centre of Culinary Heritage, Nicolaus Copernicus University, Poland
George Cățean – Farm Owner – Ferma Cățean, România
Oana Coantă – Business Owner – Bistro de l’Arte, România
Chef Horia Simon, American European Education, România

Vineri, 27 aprilie, ora 9.00 – Dezbatere cu tema: Hunting. Legal and ethical aspects, urmată de o
demonstrație culinară cu degustare alături de Chef Liviu Preda

Invitați în Panel:
Chef Liviu Preda – American European Education, România
Chef Francis Maignaut – Tours Alternance Formation, Tours, France
Roxana Marin Popescu – Lawyer, România
Cezar Spătaru – Institute of Research and Landscaping in Forestry

Sursa: Comunicat de presă

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Ultimele Articole

Pe parcursul verii, toate căminele Universității Transilvania vor intra în lucrări de igienizare și reparații. „Se vor igieniza holurile comune
Aproximativ 360 de studenți au solicitat, motivat, să rămână cazați peste vară, în căminele Universității Transilvania, pentru că lucrează, sunt
Ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei, Cseke Attila, a anunţat, joi, la Ploieşti, că obiectivul de investiţii privind realizarea noului
Tribunalul Covasna a respins, ieri, recursul depus de Consiliul Local Brașov împotriva unei sentințe civile din luna aprilie prin care
Accidentul grav de telecabină din Italia de luna trecută, de la care au apărut recent și primele imagini din momentul
Localnicii din zona Prejmer –  Hărman - Tărlungeni trag un semnal de alarmă cu privire la problemele și riscurile pe
Centrul Civic a fost considerat de autoritățile brașovene o zonă neatractivă din punct de vedere imobiliar, chiar dacă cu ani
În contextul în care la 1 iulie 2021 se încheie perioada de aplicare a reducerii comerciale de către furnizorii de
Cele mai căutate joburi de pe platforma OLX au fost în ultimul an cele de ingineri, meseriaşi şi constructori, lucrători în
Astăzi, la orele 13:11, Dispeceratul Inspectoratului de Jandarmi Județean Brașov a fost sesizat prin Sistemul Național Unic pentru Apeluri de
La data de 17 iunie 2021, Poliția Municipiului Săcele a fost sesizată de către o femeie din municipiul Săcele, județul
Târgurile și talciocurile, închise încă de anul trecut din cauza pandemiei de COVID-19, vor fi redeschise începând din 1 iulie.
Ca multe alte comune din zona metropolitană Brașov și Hălchiul s-a dezvoltat din punct de vedere imobiliar, însă autoritățile nu
Adriana Miron, consilier al primarului Allen Coliban, este în centrul unui scandal, după ce a fost acuzată că a a
Augustin Hagiu, președintele Federației Operatorilor Români de Transport (FORT) a anunțat astăzi în cadrul unei conferințe de presă că transporatorii,
Anxietatea adulților în timpul pandemiei de COVID-19 a fost preluată de copii, conform unui raport special al Avocatului Poporului privind
Judecătorii Curții de Apel Brașov încep dezbaterile în dosarul retrocedării ilegale a peste 43.000 hectare de pădure în județul Bacău,
Polițiști din cadrul Serviciului de Investigații Criminale Brașov efectuează cercetări în cadrul unui dosar penal, sub aspectul săvârșirii a 31
Numărul total de nerezidenţi cazaţi în structurile de cazare turistică colective în trimestrul I 2021 a fost de 64.100 persoane,
Este pentru prima dată, cel puțin în România, când un centru de vaccinare se amenajează chiar în interiorul unei bisericii.